Američka vojska potvrdila porast broja miokarditisa nakon uvođenja covid cjepiva

miokarditisa
iStock

Slučajevi miokarditisa naglo su porasli među pripadnicima američke vojske 2021. nakon što su cjepiva protiv COVID-19 puštena u promet, potvrdio je visoki dužnosnik Pentagona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je 275 slučajeva miokarditisa u 2021. što je skok od 151 posto u odnosu na godišnji prosjek od 2016. do 2020., prema Gilbertu Cisnerosu Jr., podtajniku obrane za osoblje i spremnost, koji je potvrdio podatke koje je otkrio zviždač ranije ove godine, javlja Epoch Times.

Cjepiva protiv COVID-19 mogu uzrokovati miokarditis, oblik upale srca koji može dovesti do iznenadne smrti. COVID-19 također može uzrokovati miokarditis.

Podaci o dijagnozi dolaze iz Defense Medical Epidemiology Database.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cisneros dao je stopu slučajeva na 100.000 osoba u godini, način mjerenja rizika kroz određeno vremensko razdoblje. U 2021. stopa je bila 69,8 među onima s prethodnom infekcijom, u usporedbi s 21,7 među članovima koji su bili cijepljeni.

“To sugerira da je vjerojatnije da je uzrok bila infekcija [COVID-19], a ne cijepljenje protiv COVID-19”, rekao je Cisneros.

>Izrael istražuje slučajeve miokarditisa nakon cijepljenja protiv koronavirusa

Uskraćene bitne brojke

Nisu navedene brojke za članove koji su bili cijepljeni, ali su također bili zaraženi. Ukupna stopa od 20,6 također ukazuje da neki članovi nisu bili uključeni u analizu podskupina.
Senator Ron Johnson (R-Wis.), koji je istraživao probleme s bazom podataka, upitao je kako je vojska došla do tih brojki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije jasno jesu li i kako uračunati pripadnici službe koji su prethodno imali infekciju COVID-19 i primili cijepljenje protiv COVID-19”, napisao je Johnson Cisnerosu.
Dužnosnici Ministarstva obrane (DOD) nisu odgovorili na zahtjev za komentar.
Dr. Peter McCullough, kardiolog i predsjednik Zaklade McCullough, pogledao je novootkrivene podatke.

“Veliki porast slučajeva miokarditisa u našoj vojsci 2021. najvjerojatnije je bio posljedica nepromišljenog cijepljenja protiv COVID-19”, rekao je za Epoch Times putem e-pošte, ukazujući na studiju iz Izraela koja nije otkrila povećanje ili miokarditis kod pacijenata s COVID-19.

Neki drugi radovi otkrili su da cjepiva protiv COVID-19 povećavaju rizik od miokarditisa. COVID-19 je drugdje povezivan s miokarditisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojska je poticala cijepljenje protiv COVID-19 nakon što su američki regulatori odobrili cjepiva za upotrebu krajem 2020. Vojni dužnosnici bili su među prvima u svijetu koji su izrazili zabrinutost zbog miokarditisa nakon cijepljenja i objavili ranu seriju slučajeva od 22 prethodno zdrava člana koji su patili od miokarditisa unutar četiri dana nakon što su primili cjepivo protiv COVID-19. Američki dužnosnici od tada su rekli da cjepiva definitivno uzrokuju miokarditis.

Zviždači su 2021. otkrili da je miokarditis, kako se odražava u Bazi podataka obrambene medicinske epidemiologije (DMED), skočio na 2868 posto više od prosjeka od 2016. do 2020. Podatke su preuzeli u kolovozu 2021.

Manipulirali podacima?

Međutim, broj 2021 dijagnoza miokarditisa pao je s 1239 na 263 kada su podaci kasnije preuzeti, što je izazvalo zabrinutost zbog moguće manipulacije.

Vojni dužnosnici rekli su da su pregledali podatke i ustanovili da su “neispravni”. Rekli su da su podaci za godine od 2016. do 2020. bili “oštećeni” tijekom “procesa održavanja baze podataka”, što je rezultiralo prikazom samo 10 posto stvarnih medicinskih podataka za to vremensko razdoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnici su Johnsonu 2022. rekli da je problem riješen. Popravak je značajno promijenio zapise. Umjesto porasta hipertenzije od 2181 posto u 2021., primjerice, porast je iznosio samo 1,9 posto. Ženska neplodnost, umjesto za 472 posto, porasla je za 13,2 posto.
Međutim, ažurirani postoci dovedeni su u pitanje kada je drugi zviždač pogledao bazu podataka 2023. i otkrio da su drugačiji.

Smanjivali postotke

Rak testisa, za koji je u početku procijenjen porast od 369 posto, vojska je postavila na 3 posto. Ali stvarni porast iznosio je 16,3 posto, otkrio je zviždač. Plućna embolija bila je među ostalim stanjima koja su se 2021. javljala češće nego što je vojska prenijela.
Cisneros je priznao da su podaci dani senatoru bili nepotpuni. Rekao je da je promjena proizašla iz toga što podaci iz prosinca 2021. nisu bili dostupni kada su ponuđeni ispravljeni podaci.

Došlo je do “kašnjenja podataka od oko tri mjeseca”, što znači da podaci nisu bili dostupni u veljači 2022., kada su dužnosnici g. Johnsonu dostavili ispravljene podatke, rekao je g. Cisneros.

Službenici Pentagona ponovili su analize zviždača i otkrili da su podaci “slični” podacima koje je zviždač poslao Johnsonu, rekao je Cisneros.

Vojni dužnosnici prethodno nisu spomenuli nikakvo kašnjenje u podacima dok su komunicirali s Johnsonom ili javnošću, a nisu uključili dostupne podatke kada su mu poslali drugu poruku sredinom 2022.”Bez otkrivanja podataka od strane zviždača, sumnjam da bi Ministarstvo obrane ikada priznalo da je mom uredu dostavio nepotpune informacije u veljači 2022. i ponovno u srpnju 2022.”, rekao je Johnson.

Napomenuo je da je Ministarstvo obrane pokazalo “potpuno nepoštivanje transparentnosti” i pozvao dužnosnike da razjasne je li istražilo jesu li neka od medicinskih stanja za koja su postavljene dijagnoze povezana s cjepivima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.