Site icon narod.hr

15. ožujka 1927. – Zagrepčanka postala Miss Europe u Berlinu

Zagrepčanka Štefica Vidačić izabrana je za Miss Europe u Berlinu, oko 6 godina prije nego je Hitler došao na vlast u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnji dan 15. ožujka 1927. održan je u Berlinu natječaj za Miss Europe na kojem je pobijedila Zagrepčanka Štefica Vidačić. Prethodno te godine postala je Miss Zagreba i Miss Kraljevine SHS. Za Miss Europe osobno ju je između tri finalistice odabrao poznati redatelj Friedrich Murnau. Obećao joj je blistavu filmsku karijeru.

I doista, Štefica je nastupila u nekoliko filmskih uloga pod imenom Steffi Vida, no zatim se posvetila obiteljskom životu kao bogata nasljednica. U Zagrebu je njen izbor izazvao veliko oduševljenje i bila je silno popularna. Spomenimo i to da je Berlin u to doba (šest godina prije dolaska nacista na vlast) bio jedan od najliberalnijih i najmondenijih gradova Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version