Site icon narod.hr

16. siječnja 1992. – Margaret Thatcher čestitala Hrvatskoj međunarodno priznanje

Thatcher

Foto: Fah

Na današnji dan, 16. siječnja 1992. godine u Hrvatsku ne prestaju pristizati čestitke radi međunarodnog priznanja nove države koje se dogodilo dan ranije. Borna Marinić na svojoj Facebook stranici Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat prenosi kako je jedna od najvažnijih stigla iz Velike Britanije od bivše premijerke Margaret Thatcher. Ona je u čestitci naglasila:
„Molim Vas da primite moje najtoplije čestitke za međunarodno priznanje Hrvatske neovisnosti. Znam s koliko čežnje je vaš narod čekao ovaj dan i ne smijemo biti iznenađeni bude li daljnjih prepreka, koje će trebati savladati. Ali ja znam da ćete se vi i nadalje boriti za mir, pravdu i stabilnost, jer jedino oni mogu doprinijeti sretnijoj budućnosti. U ovom trenutku vaši prijatelji se također sjećaju onih koji su dali svoje živote i onih koji su teško patili u ovom strašnom ratu. Ranjeni i oni koji su izgubili svoje domove trebat će praktičnu pomoć da ponovno izgrade svoje uništene živote. Za sve njih i za sve Hrvate današnjica nudi novi početak i donosi novu nadu.
Istog dana Hrvatsku priznaju nove države – Argentina, Čile, Češka, Lihtenštajn, Novi Zeland, Slovačka, Švedska i Urugvaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version