Site icon narod.hr

20. prosinca četvrta adventska svijeća – Ljubav

Evo nas pred posljednjom nedjeljom Došašća kada palimo posljednju četvrtu svijeću koja simbolizira temelj kršćanstva: ljubav! Također, ovo je prigodni trenutak da proniknemo u svoja prostranstva i zapitamo se o našoj vjeri, o našoj nadi, o našoj ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji je moj odgovor na Ljubav?

Sveti Franjo Ksaverski moleći je govorio: «Ljubim te, ne zato što mi možeš dati nebo ili pakao, nego jednostavno zato što si ti ti, moj kralj i moj Bog».

S četvrtom nedjeljom došašća nalazimo se neposredno pred svetkovinom Božića, svetkovinom Kristova rođenja. Ili, da se poslužimo riječima himna Časoslova u vremenu došašća poslije 16. prosinca kojima nas opominje na njegov drugi dolazak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jer Krist je već pred vratima
Da vjernim nebo otvori
I krune svetim podijeli.”

Jedan divan liturgijski himan Istočne crkve, kojih je ona prepuna, glasi: „Kriste, što da ti prinesemo, kada ćeš se za nas kao čovjek roditi na zemlji? Svako od stvorenja, koja su tvoje djelo, donosi ti uistinu svoje svjedočanstvo zahvalnosti: anđeli svoju ljubav; nebo zvijezdu; mudraci svoje darove, pastiri svoje divljenje; zemlja svoje špilju; pustinja jasle.“

A ti, prijatelju? Što ćeš ti prinijeti Isusu za njegov rođendan?
Zar se ne bi na takvu preveliku Ljubav trebalo uzvratiti istom mjerom – ljubavlju i davanjem sebe Bogu i čovjeku? Sreća je to koja u riječ stati ne može za onoga tko tako čini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božić je velika prilika da uzvraćajući Bogu njegov dar Ljubavi istom mjerom ljubavi sami sebe tako obilato nagradimo, a sve na radost bližnjih i svega svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version