Site icon narod.hr

4. rujna 1972. OI München – Mark Spitz osvojio sedam zlatnih medalja svjetskim rekordima!

Vinod Divakaran

Na današnji dan 4. rujna 1972. američki plivač židovskog podrijetla Mark Spitz osvojio je posljednju sedmu zlatnu medalju u 8 dana Olimpijskih igara u Münchenu. Što je još zanimljivije, u svakoj disciplini srušio je svjetski rekord!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1972. na Igrama u Münchenu Mark Spitz je postigao podvig koji je, do Phelpsovih osam zlatnih olimpijskih medalja iz Pekinga 2008., predstavljao najveće dostignuće koje je na jednim Olimpijskim igrama ostvario neki sportaš. Osvojio je sedam zlatnih olimpijskih medalja – podvig koji prije toga nikome nije uspio.

K tome je u svakoj finalnoj utrci zlatnoj medalji pridodao i svjetski rekord.

Međutim, Spitz je kao istinski sportaš, 17. kolovoza 2008., na dan kada je Michael Phelps u pekinškom Olimpijskom bazenu osvojio osmu zlatnu olimpijsku medalju i detronizirao ga, iskreno čestitao Phelpsu i poručio mu da on (Phelps) za njega nije samo najveći plivač, nego i najveći sportaš svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki sportaš ostao je i veliki čovjek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version