Biskup Šaško o braniteljima: zahvaljujemo Bogu za svaku njihovu žrtvu iz ljubavi, i prošlu i sadašnju

foto: fah

U predvečerje svetkovine Svih Svetih, 31. listopada, 500-tinjak hrvatskih branitelja i vjernika okupilo se u zagrebačkoj katedrali na molitvi krunice Blažene Djevice Marije, koju su predvodili pomoćni biskupi zagrebački mons. Valentin Pozaić i mons. Ivan Šaško, a predmolili hrvatski branitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Posebno molimo za hrvatske branitelje. Ovdje smo s njima povezani na osobit način, baš kao što je u toj povezanosti prepoznatljiva krunica. Oni su je nosili i molili u najtežim danima obrane Domovine i nisu je zaboravili“, rekao je biskup Šaško u kratkom nagovoru prije početka molitve. Dodao je da krunicu mole i branitelji u svojim domovima, kao i oni koje je „nevolja i zabrinutost za Domovinu izvela na hladnoću zagrebačkih ulica“.

Mi u poniznosti, kako je istaknuo biskup Šaško, zahvaljujemo Bogu za svaku njihovu žrtvu iz ljubavi, i prošlu i sadašnju. „Naš narod osjeća kad treba kleknuti, kada biti u molitvi pred Bogom da bi Njegov Duh govorio po nama vjernicima“, naglasio je biskup.

Podsjetio je na susret s hrvatskim braniteljima prije nekoliko dana, ali i na rečenicu koju je tom prilikom čuo: „Oče biskupe, trebamo moliti i za svoje neprijatelje“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko tako razmišlja i tako živi, gradi na čvrstoj stijeni. Tu rečenicu nije rodila ni politika ni materijalni interesi – zaključio je biskup Šaško.

Po završetku molitve krunice branitelji su sa sobom odnijeli svijeću s likom Majke Božje od Kamenitih vrata, koja je u podnožju procesijskoga križa gorjela za vrijeme molitve. „To je svjetlo uvijek razgonilo tamu i okupljalo hrvatske vjernike, povezivalo ih i čuvalo u Božjem Duhu. (…) Dragi hrvatski branitelji, ponesite svojoj i našoj braći i sestrama ovu svijeću i kao plamen našega svjetla, naše molitve i naše spremnosti da se zauzmemo za dobro“, poručio je za kraj biskup Šaško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.