Site icon narod.hr

(FOTO) Virovitička FRKA: Mr. Eva Kirchmayer Bilić održala multimedijsku prezentaciju Glazba – čudesni tumač neizrecivog ili ‘Reci mi što slušaš, pa ću ti reći kakav si!’

Šestoga dana virovitičke FRKE na programu je bila multimedijska prezentacija Mr. Eve Kirchmayer Bilić „Glazba – čudesni tumač neizrecivog ili ‘Reci mi što slušaš, pa ću ti reći kakav si!’“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U formi prezentacije, uz glazbene ilustracije, te žive izvedbe, autorica je povela gledateljstvo na neobično putovanje kroz glazbu, oslikavajući njezin pravi smisao uzdizanja i oplemenjivanja čovjekove duše.

Glazba kao medij specifična je po svojoj univerzalnosti, lakoj čitljivosti i blagotvornom djelovanju na čovjekovu dušu i tijelo.

Kako reče autorica, glazba je doista nastala i prije govora, pa je samim tim i univerzalni jezik za sve ljude. Za razliku od drugih oblika umjetnosti, glazbeno je djelo neuhvatljivo i neopipljivo i postoji samo u tijeku izvedbe, koja je uvijek jedinstvena i neponovljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publici je također predstavljena terapija glazbom, koja zauzima sve važnije mjesto u tretmanu mnogih bolesti, osobito depresije i psihotrauma.

Na kraju je prezentacije Eva Kirchmayer Bilić, koju je virovitička publika već imala priliku slušati kao pijanisticu na prošlogodišnjim „Kolbovim danima“, oduševila publiku pozivom na zajedničko pjevanje.

Kao dodatak i iznenađenja za gošću, virovitički je pijanist Perica Mihaljević, inače član ekipe organizatora festivala, izveo vlastitu skladbu „Uspavanka za Mariju Agnezu“, koja je poslužila kao primjereni odgovor na ovo doista originalno i zanimljivo izlaganje Eve Kirchmayer Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to večer ugodnih iznenađenja i opuštene atmosfere, a priča o glazbi neminovno je dovela do priče o ljubavi, radosti i plemenitosti, kako to već priliči ovome neobičnom festivalu.

Medijski je pokrovitelj festivala FRKA portal Narod.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version