(FOTO) Virovitička FRKA: Mr. Eva Kirchmayer Bilić održala multimedijsku prezentaciju Glazba – čudesni tumač neizrecivog ili ‘Reci mi što slušaš, pa ću ti reći kakav si!’

Šestoga dana virovitičke FRKE na programu je bila multimedijska prezentacija Mr. Eve Kirchmayer Bilić „Glazba – čudesni tumač neizrecivog ili ‘Reci mi što slušaš, pa ću ti reći kakav si!’“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U formi prezentacije, uz glazbene ilustracije, te žive izvedbe, autorica je povela gledateljstvo na neobično putovanje kroz glazbu, oslikavajući njezin pravi smisao uzdizanja i oplemenjivanja čovjekove duše.

Glazba kao medij specifična je po svojoj univerzalnosti, lakoj čitljivosti i blagotvornom djelovanju na čovjekovu dušu i tijelo.

Kako reče autorica, glazba je doista nastala i prije govora, pa je samim tim i univerzalni jezik za sve ljude. Za razliku od drugih oblika umjetnosti, glazbeno je djelo neuhvatljivo i neopipljivo i postoji samo u tijeku izvedbe, koja je uvijek jedinstvena i neponovljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publici je također predstavljena terapija glazbom, koja zauzima sve važnije mjesto u tretmanu mnogih bolesti, osobito depresije i psihotrauma.

Na kraju je prezentacije Eva Kirchmayer Bilić, koju je virovitička publika već imala priliku slušati kao pijanisticu na prošlogodišnjim „Kolbovim danima“, oduševila publiku pozivom na zajedničko pjevanje.

Kao dodatak i iznenađenja za gošću, virovitički je pijanist Perica Mihaljević, inače član ekipe organizatora festivala, izveo vlastitu skladbu „Uspavanka za Mariju Agnezu“, koja je poslužila kao primjereni odgovor na ovo doista originalno i zanimljivo izlaganje Eve Kirchmayer Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to večer ugodnih iznenađenja i opuštene atmosfere, a priča o glazbi neminovno je dovela do priče o ljubavi, radosti i plemenitosti, kako to već priliči ovome neobičnom festivalu.

Medijski je pokrovitelj festivala FRKA portal Narod.hr.

narod_hr_medijski_pokrovitelj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.