(FOTO) Završene 50. Vinkovačke jeseni

Foto: Fah

Trećim dijelom Državne smotre izvornog hrvatskog folklora i spuštanjem stijega Vinkovačkih jeseni u nedjelju navečer su na Trgu Vinkovačkih jeseni zatvorene jubilarne 50. Vinkovačke jeseni, najveća državna manifestacija tradicijske kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 11. do 20. rujna u 50-ak priredbi tradicijskog, kulturnog, gospodarskog i sportskog tipa na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima bilo je 8500 sudionika, a procjenjuje se da je središnje manifestacije od 18. do 20. rujna pratilo oko 100.000 Vinkovčana i njihovih gostiju.

U nedjeljnom Svečanom mimohodu sudionika 50. Vinkovačkih jeseni, najreprezentativnijem dijelu manifestacije, ulicama grada i preko svečane pozornice u središtu Vinkovaca prošlo je 80 KUD-ova iz svih krajeva Hrvatske i BiH, 25 svečanih konjskih zaprega i 50 konjanika u spomen na 50. Vinkovačke jeseni, s više od 4.000 njegovatelja folklorne tradicije.

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni održane su pod geslom “Ispod golemog neba” i pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, koja je 18. rujna i svečano otvorila središnje priredbe Vinkovačkih jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.