Fra Webb dolazi iz obitelji s dvanaestero djece: Osim njega i brat i sestra odazvali su se redovničkom pozivu

Foto: Foto: Facebook/ Catholics Online Class

21-godišnji fra Isaac Seraphin Webb prošle nedjelje položio je svoje prve zavjete s braćom kapucinima u Wynnumovoj crkvi Anđela čuvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjeća se blagoslovljenim zato što je ondje sa svojim kapucinskim bratstvom i svojom obitelji, uključujući sestru Rose, brata fra Nathana Webba i još sedmero braće i sestara koji su bili tamo tog dana.

Foto: Foto: Facebook/ Catholics Online Class

S njegove lijeve strane je otac Nathan Webb, Isaacov stariji brat, koji je u lipnju ove godine u tamošnjoj katedrali svetog Patrika zaređen za svećenika. S desne strane je njihova sestra Nancy, koja je postavši redovnica uzela ime Rose. Ona danas živi i djeluje kao časna sestra u New Yorku.

“Jednostavnost i autentičnost u življenju evanđelja su ono što me stvarno privuklo karizmi kapucina”, rekao je fra Webb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od mladosti je osjećao poziv na redovnički život

Fra Webb ispričao je kako je prvotno počeo čitati spise sv Franje.

“Počeo čitati njegove spise, a on ih je napisao poprilično… nije bilo toliko da sam otkrivao nešto novo koliko sam otkrivao svoju želju.”

Od mladosti je osjećao poziv na redovnički život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je tijekom odrastanja bio nadahnut primjerom svojih roditelja, primjerom sestre Rose i brata Nathana, njihovom odrastanjem i željom za redovničkim životom.

“Obiteljska krunica i molitva Liturgije jako su važni. Svakodnevna molitva obitelji pomogla mi je uvidjeti da je molitva sastavni dio katoličkog života”, objašnjava.

Prije nego što se pridružio kapucinima, radio je tri godine kao čuvar zemljišta studirajući krajobraznu arhitekturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: The Catholic Leader

“To je nešto što još uvijek rado radim i u mnogim samostanima gdje god sam stacioniran”, rekao je.

Rad mu je također pružio dovoljno vremena za razmišljanje i pomogao mu je u razlučivanju i osluškivanju poziva.

“Sjedeći na kosilici osam sati dnevno, nema puno posla osim molitve, kontemplacije i dovoljno vremena za razmišljanje”, kazuje fra Webb.

Odabir vjerskog imena

Značajan dio njegova postulata bilo je odabiranje i promišljanje o vjerskim imenima. Uzeo je vjersko ime Seraphin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapucinski svetac iz 1600-ih se zvao Sveti Seraphin od Montegranara.

Fra Webb je pročitao njegovu biografiju i nešto o njegovom životu bilo je povezano s njim.

“Cijelog života nikada nije naučio čitati ili pisati, ali je jednostavno živio život pun jednostavnosti, ustrajan kroz kušnje i velik dio njegova života imao je odjek u meni”, rekao je.

Imao je jedinstvenu vezu s njegovom obiteljskom tradicijom.

Foto: The Catholic Leader

Tradicija u njegovoj obitelji je ta da bi mama nazivala dijete nekim imenom, ali ni muškim ni ženskim nego neutralnim. Koristila bi određeno ime u svakodnevnoj komunikaciji dok je bila trudna ne znajući spol djeteta. O njemu kad se pričalo nazivalo ga se “Baby Angel”, a na kraju je shvatio da ime Seraphin ima poveznicu s anđelima.

“Dakle, sada, uzimajući ime Seraphin, nisam uopće povezao sve dok nisam odlučio uzeti to ime.”

Seraphin je preuzet od Serafima, koji prema hijerarhiji anđela svetog Tome Akvinskog zauzima najviše mjesto među zborovima anđela i gori zbog svoje ljubavi i blizine Bogu, prenosi The Catholic Leader.

“Stvarno sam se tako zvao prije nego što sam se rodio – i iz Psalma 139, ‘Prije nego što sam te oblikovao u utrobi, poznavao sam te’.

“Bez da sam bio svjestan, nosio sam to ime u nekom obliku cijeli život.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.