Gradska skupština grada Zagreba za ravnatelja GK Žar ptica imenovala Dragu Utješanovića

Sadašnjoj ravnateljici Gradskog kazališta “Žar ptica” Mariji Sekelez mandat ističe 5. lipnja 2016., a ne može se ponovno kandidirati zbog navršenih 65 godina. Na natječaj za imenovanje ravnatelja toga kazališta objavljen 13. svibnja stigla je jedna prijava, ona Drage Utješanovića, koji je priložio svu potrebnu dokumentaciju te ispunio sve uvjete propisane natječajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazališno vijeće ocijenilo jednoglasno je prihvatilo Utješanovićev predloženi program rada i predložilo njegovo imenovanje za ravnatelja.

Vijeće navodi da se Utješanovićev program oslanja na tradiciju i provjereno uspješne programsko-organizacijske modele u dosadašnjoj praksi, koju kao zaposlenik toga kazališta dobro poznaje, čime će osigurati nužan kontinuitet. Istodobno program je i razvojan jer se promišlja o načinima unaprjeđenja komunikacije s publikom, s obzirom na to da se u tom kazalištu stvara i obrazuje buduća kazališna publika.

Posebno zanimljivom Vijeće smatra intenciju da se djeci približe i drugi oblici scenskog stvaralaštva kao što su opera, balet ili suvremeni ples, ali i novi mediji, animacija i slično. Financijski plan u okviru je sredstava predviđenih projekcijom proračuna Grada Zagreba za razdoblje od 2016. do 2019. godine, a predviđa i nekoliko rješenja za povećanje vlastitih prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbor za izbor i imenovanja Gradske skupštine utvrdio je da Utješanović ispunjava uvjete za ravnatelja.

Na sjednici Gradske skupštine zastupnica s Liste Milana Bandića Bogdanka Srdić-Vulpe zahvalila je sadašnjoj ravnateljici Mariji Sekelez na uspješnom vođenju Gradskog kazališta “Žar ptica” i izrazila nadu da će ga tako uspješno nastaviti voditi i Drago Utješanović.

Zastupnici Gradske skupštine između ostalog na sjednici su jednoglasno prihvatili i prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića programa državne potpore za subvencioniranje proizvodnje i emitiranja audiovizualnih i radijskih programskih sadržaja u programima nakladnika televizija ili radija za razdoblje od 2015. do 2020., te amandman Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim programom utvrđuju se uvjeti, kriteriji i postupak subvencioniranja proizvodnje i emitiranja audiovizualnih i radijskih programskih sadržaja od interesa za Grad Zagreb, u programima nakladnika televizija ili radija sa poslovnom jedinicom ili podružnicom u Gradu Zagrebu u trenutku plaćanja potpore i koncesijom za Grad Zagreb.

U amandmanu HDZ-a navodi se da Gradska skupština ima veći utjecaj u postupku odabira za dodjelu potpora nakladnicima televizija ili radija za razdoblje od 2015. do 2020. Navedeno je da Povjerenstvo ima predsjednika i šest članova koje imenuje gradonačelnik Zagreba, od kojih predsjednika i dva člana predlaže gradonačelnik, a četiri člana Gradska skupština.

Gradski zastupnici prihvatili su i zaključak Kluba gradskih zastupnika SDP-a kojim se zadužuje gradonačelnik Zagreba da sukladno zahtjevima Zbora Internet novinara Grada Zagreba osigura 1.350.000,00 kuna za subvencioniranje proizvodnje i objave programskih sadržaja elektroničkih publikacija za 2015. godinu. Taj zaključak SDP-a prihvaćen je sa 22 glasa za i 17 glasa protiv. Protiv su glasali gradski zastupnici s Liste Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) najavio je da će se sljedeća skupštinska sjednica održati u utorak, 28. srpnja, a na dnevnom redu će biti rebalans gradskog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.