Ivica Šola: Korumpirana gay mafija preuzela je kontrolu nad mnogim institucijama Crkve i iskorištava Crkvu i vjernike za svoje nemoralne svrhe

šola
Foto: Knjižara Nova

Prije više od trideset godina bivši benediktinac Richard Sipe, suočen s epidemijom AIDS-a među katoličkim klerom, napravio je istraživanje. Rezultati su bili zastrašujući, više od trideset posto katoličkih svećenika u SAD-u, uključujući i biskupe, bili su homoseksualci, dobrim dijelom praktikanti. Potom Donald Cozzens, i sam rektor sjemeništa, sin Crkve, a ne zlonamjerno laprdalo koji želi zlo Crkvi, objavio je knjigu pod naslovom “The Changing Face of the Priesthood”, u kojoj donosi istraživanje o tome kako trećinu sjemeništaraca čine homoseksualci, te je ukazao i na mnoge samostane koji su prava legla homoseksualnih orgija i inicijacija klinaca, ne samo u SAD-u, već i u Europi, piše Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju koju djelomice prenosimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(…)

Onda je u ponedjeljak, 10. lipnja pukla “bomba”. Viganò je dao intervju Washington Postu i skinuo rukavice do kraja jer, kako sam kaže, ne može šutjeti zato što time sudjeluje u zločinu, a u godinama je pa će, veli, “uskoro pred Božji sud”. Tako je izravno prozvao papu Franu da se pokaje zbog zataškavanja jer, dok se homoseksualni lobi u Crkvi ne riješi, Crkva se ne može obnoviti. Tako Viganò kaže američkim novinarima da je korumpirana gay mafija “preuzela kontrolu nad mnogim institucijama Crkve, odozdo pa sve do vrha, i iskorištava Crkvu i vjernike za svoje nemoralne svrhe”.

Ta gay mafija, kako je naziva, nastavlja on, “povezana je ne toliko seksualnom intimnošću (to zadovoljavaju i dalje, među sjemeništarcima i slično), već zajedničkim interesom u kojem se međusobno štite i promiču u profesionalnom napredovanju, i sabotiraju svaki napor reformiranja spolne iskvarenosti”. Kako to čine? Kao u vrijeme renesansnog pape Borgije, novcem i kupovanjem titula, funkcija i počasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(…)

Viganò je prozvao papu Franu, jer se cijela Crkva urušava pod teretom “gay mafije”, da ili otvori arhive, ili neka odstupi. Teške riječi? Možda, ali situacija je odvratna, urgentna!

Osobno nemam dvojbe, ovo je jedna od najvećih kriza u povijesti Crkve i ne vidim njezino izgledno rješenje: Moćni gay lobiji neće ići sami protiv sebe, a one koje su korumpirali i dalje će šutjeti. Doslovno: samo Bog može pomoći!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članak u cijelosti pročitajte na Slobodnoj Dalmaciji.

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.