Izložba osebujne umjetnice: ‘Lijepa naša Hrvatska’ u Vukovaru

Foto: www.davu.hr

U Državnom arhivu u Vukovaru 1. listopada vladalo je veliko uzbuđenje i pozitivne vibracije građana, školaraca, djelatnika Matice hrvatske Vukovar, predstavnika HAZU Vukovar, djelatnika knjižnice jer se održavaju dva vrlo važna događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske a u suorganizaciji Matice hrvatske Vukovar u sklopu „Dani europske baštine 2018“ Ivan Hubalek je održano predavanje na temu „Život i djelo hrvatskog akademika Hrvoja Požara.“ Hrvoje Požar (1916.-1991.) svjetski je priznati stručnjak za energetiku, doktor tehničkih znanosti, sveučilišni profesor. Iako je rođen u Kninu, Vukovarci ga smatraju svojim jer je u Drugom svjetskom ratu radio u Batti, danas Borovo.

Nakon simpozija o njezinom ocu Hrvoju Požaru, svestrana Snježana Požar u svom rodnom gradu Vukovaru otvara svoju 93. samostalnu izložbu umjetničke fotografije. Ideja za izložbu je došla uz stotu godišnjicu rođenja njezinog oca, koja je slavljena prošle godine u njegovom rodnom gradu Kninu. Izložba nosi prelijepi naziv „Naša lijepa Hrvatska.“ izložbu je otvorio Dražen Kobašević-pročelnik za društvene djelatnosti u Vukovaru a prisutne su pozdravili: predsjednica ogranka Matice hrvatske u Vukovaru- Lidija Miletić i ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru-Petar Elez.

Radi se o 52 fotografije u coloru, 30×40 cm, kroz koje ćete prošetati cijelom Hrvatskom; kroz gradove, sela, otoke, zaplivati morskim plavetnilom. Snježana bilježi djeliće sekundi, običaje, detalje, trenutke života ljudi, životinja, prirode… Te emocije Snježana kroz fotografiju dijeli sa drugima. Snimala je i iz aviona, more, galebove, lastavice u gnijezdu… Dobitnica je mnogih nagrada a izlagala je diljem Hrvatske i u inozemstvu (Francuskoj, Austriji, Rumunjskoj, Portugalu, Slovačkoj, Sloveniji, Crnoj Gori)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snježana još kao učenica škole Primijenjene umjetnosti u Zagrebu snima za „Studentski list“, „Školske novine“ i „Telegram“. Radi na RTV Zagreb do 1994.god. Uz rad završava filmsku i elektroničku montažu na Kazališnoj akademoji u Zagrebu. Nakon diplome na Kazališnoj akademiji, na Fakultetu političkih znanosti upisuje postdiplomski studij komunikologije.

Svakako treba pogledati ovu vrijednu izložbu naše osebujne umjetnice. Možda ćete vidjeti izložen baš vaš grad, selo, detalj… Izložba je otvorena do 25. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.