Komemoracija i ispraćaj – Oskar Šarunić u ponedjeljak

Foto: Narod.hr

U utorak 6. lipnja 2017. iznenada je preminuo istaknuti hrvatski fotograf, snimatelj, novinar, a prije svega veliki hrvatski domoljub Oskar Šarunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim fotoaparatom i kamerom zabilježio je gotovo sva braniteljska okupljanja, tribine, predstavljanja knjiga ili bolje rečeno zabilježio je sve ono što s ponosom govori o hrvatskom nacionalnom identitetu i hrvatskim tradicijskim vrijednostima, a što  mainstream mediji  nisu htjeli snimati  zbog ideološke cenzure.

Tisuće njegovih fotografija i stotine video uradaka možete naći na internetu. Predanim radom stvorio je izuzetno veliku i vrlo vrijednu zbirku materijala koji su u biti kronološki zapisi koji će budućim naraštajima omogućiti povijesno rasvjetljavanje Domovinskog rata i poratnih događanja pa sve do današnjih dana.  Iz svih njegovih radova, a naročito iz političkih komentara vidljivo je njegovo veliko i iskreno domoljublje. Koliko veliko  je bilo to njegovo domoljublje govori činjenica kako za  niti jedan od svojih radova nije primio novac premda je bio samohrani otac s vrlo skromnim primanjima.

Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za hrvatsko novinarstvo i fotografiju,  za sve njegove prijatelja, a naročito za njegovu obitelj. Iskažimo mu svoje duboko poštovanje dolaskom na komemoraciju i posljednji ispraćaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komemoracija za dragog pokojnika održat će se u prostorijama Tribine grada Zagreba n adresi Kaptol 27 u ponedjeljak 12. lipnja 2107. u 19.00 sati. Posljednji ispraćaj bit će utorak  13. lipnja 2017. u 13,35 sati na Krematoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.