Koncert ženske klape Allegre posvećen Oliveru Dragojeviću idući tjedan u Osijeku

Foto: narod.hr

Ženska klapa Allegre iz Osijeka održat će koncert 9. srpnja 2021. u 21 h u Novoj rupi (na platou pored Kulturnog centra Osijek). Koncert će uz gostovanje i pratnju prijatelja glazbenika, izvesti u čast Oliveru Dragojeviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženska klapa Allegre Osijek osnovana je krajem 2014. godine. Voditeljica klape je Ana Bilmez, magistra glazbene pedagogije. Klapa je ostvarila nekoliko samostalnih koncerata. Prvi samostalni koncert „Sreća je tamo gdje si ti“ klapa je održala u svibnju 2015. u izložbenoj dvorani Waldinger u Osijeku, slijedi božićni koncert u Franjevačkoj crkvi u Osijeku o Bogojavljenju 2017. godine. Iste godine, u svibnju, klapa je imala samostalni koncert „La musica di note“ ponovno u izložbenoj dvorani Waldinger. Godine 2018. održan je koncert sakralne glazbe u Crkvi svetog Mihaela u Osijeku, a zatim, 2019. godine, koncert klapske glazbe u Muzeju Slavonije u Osijeku.

Klapa je nastupila na koncertu klape Ventula iz Splita u sklopu Osječke glazbene srijede, kao i na drugim klapskim smotrama i festivalima. Uz izvornu klapsku glazbu klapa izvodi obrade različitih skladbi te izvorne napjeve iz različitih krajeva Hrvatske i šire, a ovaj koncert bit će posvećen skladbama Olivera Dragojevića u klapskoj obradi, sa i bez instrumentalne pratnje.

U klapi pjevaju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipa Bošnjak, Ljerka Juginović, Marija Roguljić, Jasna Jakovljević, Marija Perić, Lidija Blagojević, Sanja Blažanović, Ružica Papić i voditeljica Ana Bilmez.

Youtube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCqjCxY3s2sthyXZxSrc_sAQ/videos

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FB stranica:

https://www.facebook.com/zenskaklapaallegreosijek

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.