Mladen Pavković: Nije Thompson Ceca, pa da može pjevati u Švicarskoj

Foto: Fah

Mediji javljaju tužnu vijest – Marku Perkoviću-Thompsonu u Schlierenu, gradiću pored Züricha (Švicarska), tamošnje gradske vlasti zabranile su održavanje solističkog koncerta, koji je trebao biti održan u tome gradu 3. rujna ove godine, komentira Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Švicarci zabranili Thompsonov koncert, prozvali ga zbog “veličanja fašističkog režima ustaša”

U dnevnim novinama Neue Zuericher Zeitung pišu kako Thompson „uvijek iznova“ upada u oči zbog ultranacionalističkih svjetonazora“ i „veličanja fašističkog režima ustaša“.

Na sve to možemo reći samo jedno: Švicarci, sramite se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranili ste nastup jednog od najpopularnijih i najkvalitetnijih hrvatskih pjevača i skladatelja, velikog hrvatskog domoljuba, koji isključivo pjeva o domovini, obitelji i ljubavi!

Oni koji su donijeli tu mračnu odluku vjerojatno nemaju pojima o ovoj velikoj hrvatskoj glazbenoj zvijezdi čiji svaki nastup privlači iznimno veliki broj posjetitelja.

Nu, dok ne dopuštaju da Thompson pjeva u toj nama prijateljskoj državi, jedna četnikuša zvana Svetlana Ceca Ražnatović, bivša supruga ratnog zločinca, uvijek je dobro došla u švicarske gradove, baš kao i ostali brojni srpski folk pjevači, čiji gotovo ni jedan nastup ne prolazi bez izvođenja nekih od „Dražinih pjesama“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Stanovnici Zaprešića protiv Rujanfesta zbog “najgoreg turbo folka, većinom iz Srbije”

Zabranom ovog koncerta, Švicarci su marginalizirali i povrijedili brojne Hrvate koji žive u ovoj zemlji, ali i one u susjednima koji bi sigurno pohrlili na spektakularni nastup.

Što ovom zabranom Švicarci žele poručiti Hrvatima: da su nacisti i ustaše?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar oni nemaju pjevače i glazbene skupine koje izvode njihove domoljubne pjesme?

Nakon ove sramne odluke, da se zabranjuje koncert Marka Perkovića-Thompsona, morao bi i trebao reagirati hrvatski državni politički vrh, ali i hrvatske glazbene organizacije i udruge, baš kao i Udruge proizašle iz Domovinskoga rata.

Riječ je očito o političkoj odluci. Bivši članovi Udbe, Srbi, ali i domaći, hrvatski izdajnici sigurno su krivi što je donijeta ovakva neodrživa odluka, koja uvlači u blato i mulj i sve što hrvatski diše.

Zbog čega se nakon ove i ovakve zabrane ne bi oglasila i Europska unija (EU), tim više što je Hrvatska njezina članica, pa joj je i zadatak štiti i njezine građane (umjetnike)?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarci vjerojatno i ovako ne bi bili na ovom spektaklu, pa im nema što ni smetati pjesma „Bojna Čavoglave“, koju samo mrzitelji hrvatstva tretiraju kao govor mržnje i poticanje na fašizam, dok je ona za veliki broj drugih upravo suprotno, poticanje na obranu od fašizma i agresije! Perković je izvodi po cijelom svijetu.
Uvijek s velikim uspjehom!

Mislili smo da je vrijeme zabrana nastupa hrvatskih pjevača prošlo, ali.. to je očito bio samo još jedan naš san.
Nego, što u Švicarskoj radi naše veleposlanstvo, zar oni tamošnjim vlastima ne mogu objasniti – tko smo i što smo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.