Nadbiskup Petar Rajič imenovan apostolskim nuncijem u Latviji i Estoniji

Foto: ika.hr

Papa Franjo imenovao je apostolskim nuncijem u Latviji i Estoniji mons. Petra Rajiča, titularnog nadbiskupa Sarsenteruma, dosadašnjeg apostolskog nuncija u Angoli i Svetom Tomi i Principu, javlja Vatican News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom lipnja nadbiskup Rajič imenovan je i apostolskim nuncijem u Litvi.

Mons. Petar Rajič je hrvatskoga porijekla. Rođen je u Torontu godine 1959. u obitelji hrvatskih doseljenika iz Bosne i Hercegovine. Petar je najstariji od troje djece. Za svećenika je zaređen 1987. i inkardiniran u Trebinjsko-mrkansku biskupiju. Završio je studij kanonskog prava. U diplomatsku službu Svete Stolice stupio je godine 1993. Djelovao u papinskim predstavništvima u Iranu, Litvi te pri Odjelu za opće poslove Svete Stolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Benedikt XVI. imenovao ga je 2. prosinca 2009. naslovnim nadbiskupom Sarsenteruma i apostolskim nuncijem u Kuvajtu, Bahreinu i Kataru te istodobno apostolskim predstavnikom na Arapskom poluotoku. Potom ga je papa Franjo 27. ožujka 2015. godine imenovao apostolskim nuncijem i u Jemenu te u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Papa Franjo imenovao ga je 15. lipnja 2015. godine apostolskim nuncijem u Angoli i Svetom Tomi i Principu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.