Nadolazeći tjedni: Čak tri inozemne premijere Mire Gavrana

tri inozemne premijere
Foto:Narod.hr/Teatar Gavran/montaža Narod.hr

Najprevođeniji i u kazalištima najizvođeniji hrvatski dramatičar Miro Gavran idućih tjedana ima tri inozemne premijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz otpočinje Kazalište Studio DVA iz Praga koje će 16. veljače premijerno izvesti Gavranovu komediju „Sve o ženama“ u režiji poznate češke glumice i redateljice Jane Janekove, dok će glavne uloge interpretirati Anežka Rusevová, Kristýna Badinková Nováková i Monika Zoubková. Ista redateljica u istom kazalištu postavila je premijerno ovu Gavranovu dramu prije sedamnaest godina, a bila je na repertoaru sve do prošle jeseni. Sada su odlučili napraviti predstavu s novom glumačkom postavom.

> Gavran o prijedlogu zakona o Hrvatskom jeziku: Moderan, jednostavan i napisan tako da naš jezik može raširiti krila

Potom će 1. ožujka u Teatru LeBe u Grazu, u Austriji biti premijerno izvedena Gavranova ‘Lutka’ koju će režirati i u njoj interpretirati glavne junake Rosie Belic i Nikolaus Lechthaler. Naposljetku, treća Gavranova inozemna premijera održat će se 28. ožujka u Eksperimentalnom teatru ‘Kujtim Spahivogli’ u Tirani, u Albaniji. Redatelj je Andi Begoli, dok u glavnim ulogama nastupaju Luiza Xhuvani i Kristjana Dodaj. Na koncu u istom će se teatru održati i treća premijera: ‘Ljubavi Georgea Washingtona’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.