Site icon narod.hr

U nedjelju premijera predstave “Parovi” Teatara Gavran

U nedjelju 27.studenoga u 20h u maloj dvorani Lisinski bit će izvedena svečana premijera predstave “Parovi” u produkciji Teatra Gavran iz Zagreba. Autor teksta je Miro Gavran, redatelj Robert Raponja, dok je scenu i kostime osmislila Jasmina Pacek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je najambicioznija predstava Teatra Gavran u proteklih četrnaest godina. Šest sjajnih glumaca u atraktivnim suvremenim pričama koje se tiču svakoga od nas. Majstorski dijalozi i upečatljivi karakteri koji će nekoga nasmijati, nekoga rasplakati, ali nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ovaj Gavranov tekst do sada je igrao premijerno u Litvi i Makedoniji, a od sada napokon postaje dostupan i hrvatskim gledateljima. U pitanju je šest priča koje se uzajamno isprepliću, svaki glumac igra po četiri uloge, tako da nas autor upoznaje s dvadeset i četiri lika koja ćemo vidjeti u različitim aspektima muško-ženskih odnosa, koja su Gavranovom najdražom temom.

Ovo je Raponjina četrnaesta režija nekog Gavranovog teksta, a nerijetko su njihove predstave znale premašiti brojku od pedeset, pa i stotinu repriznih izvedbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glume: Ana Vilenica , Mladena Gavran, Ivan Glowatzky, Ivica Jončić, Jakov Gavran i Sara Moser
Režija: Robert Raponja
Scena i kostimi: Jasmina Pacek
Izbor glazbe: Neven Zebić
Scenski pokret: Sanela Janković Marušić
Oblikovanje svjetla: Mario Vnučec
Oblikovanje tona: Neven Zebić
Šminka: Zdenka Mihelj

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version