Site icon narod.hr

Održana premijera Sedlarovog filma o najstarijem hrvatskom misionaru don Danku Litriću

Foto: Jakov Sedlar

U srijedu je u velikoj dvorani salezijanske crkve Marije pomoćnice na Kmanu u Splitu, pred većim brojem gledatelja, održana svečana premijera dokumentarnog filma redatelja Jakova Sedlara “Borba se nastavlja, priča o don Danku Litriću”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je snimljen u Ruandi i Hrvatskoj, a govori o životu i djelovanju najstarijeg hrvatskog misionara u svijetu, don Danka Litrića koji djeluje u Ruandi od 1981. godine.

Priča prati njegov ukupan život: od djetinjstva u Žeževici kraj Omiša, preko školovanja, djelovanja u Lijepoj našoj te na kraju o radu u Ruandi gdje postaje legendarnom osobom. Mnogi u toj zemlji smatraju ga živim svecem, jer se radi o osobi koja je ostavila neizbrisiv trag u toj siromašnoj afričkoj zemlji.

> Sedlarov dokumentarac o poznatom umjetniku: ‘Ono što niste znali o Izvoru’ pogledajte večeras u Veloj Luci

Mnogobrojna publika pratila je film s velikim zanimanjem, a na kraju su i redatelj Sedlar i don Danko (obojica su nazočili premijeri) dobili dugi aplauz, posebno nakon odgovora koje su dali na mnoga pitanja postavljena iz publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version