Pogledajte prekrasne prizore s tijelovske procesije iz bazilike Presvetog Srca Isusova središtem Zagreba

Zagreb, 08.06.2023. - Tradicionalna tijelovska procesija Župe Presvetog Srca Isusova ulicama Zagreba. Prije procesije misu je pri bazilici Presvetog Srca Isusova predvodio župnik i superior p. Stipo Balatinac. Na fotografiji Kravat pukovnija. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Tradicionalna tijelovska procesija Župe Presvetog Srca Isusova ulicama hrvatskog glavnog grada održana je u četvrtak navečer. Misu je u bazilici Presvetog Srca Isusova u Zagrebu predvodio župnik i superior p. Stipo Balatinac, nakon čega je uslijedila procesija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procesija je išla licama župe: Draškovićeva – Boškovićeva – Strossmajerov trg – Šenoina – Draškovićeva.

Ove godine, Tijelovo se slavi i za vrijeme devetnice u čast Presvetom Srcu Isusovu, koju u 2023. predvode župni vikari Maksimirsko-trnjanskog dekanata, a na samu svetkovinu misu će slaviti u 19 sati gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.