Site icon narod.hr

Pomoć stradalima u potresu: Caritas podijelio 160 paketa školskog pribora i sportske opreme osnovnoškolcima

caritas

Foto: Sisačka biskupija

Početak školske godine veliki je udarac za svaki kućni proračun, osobito za obitelji slabijeg imovinskog stanja i one s brojnom djecom. Dodatna otežavajuća okolnost je i sveukupna recesija oko nas te je sve danas sve više onih kojima je potrebna pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Grad Sisak i Ikić Baniček (SDP) zabranili Caritasu humanitarno djelovanje u gradskim školama
> Sisačka biskupija: Odgovor gradonačelnice Ikić Baniček je laž i kleveta te izgovor da se zabrani djelovanje Caritasa
Foto: Sisačka biskupija
> U Gvozdu slavljena sv. Misa za početak nove školske godine: ‘Cilj izobrazbe treba biti na prvom mjestu – biti čovjek’
Foto: Sisačka biskupija

Upravo zato Caritas Sisačke biskupije podijelio je ovih dana, na početku nove školske godine, 160 paketa školskog pribora i školske sportske opreme za 80 osnovnoškolaca čije su obitelji kao i oni sami stradali u potresu.

Foto: Sisačka biskupija

Projekt je vrijedan 16.500,00 EUR i financirao ga je Caritas biskupije Graz-Seckau iz Austrije. Svako darivano dijete u ovom projektu dobilo je kompletan školski pribor, bilježnice, mape za likovni, pernice, školske torbe i ruksake, tenisice, sportsku odjeću za tjelesni, trenirke itd. Vrijednost darovanog paketa sportske oprema je 750 kuna, a paketa školskog pribora 752 kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version