(VIDEO) Euharistijsko klanjanje iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku

Foto: snimka zaslona

Večeras, uoči svetkovine Navještenja Gospodinova (Blagovijesti) u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike euharistijsko klanjanje s početkom u 20 sati predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.
Večerašnje klanjanje je uvod u Molitvenu devetnicu „Hrvatska moli za život“ koje predlaže Vijeće Hrvatske biskupske konferencije na čijem čelu je biskup Uzinić. Devetnica bi se trebala moliti svakog 25. dana u mjesecu od ožujka do prosinca 2020. godine, a u datim okolnostima na provođenje ove devetnice ponajprije se potiču obitelji, koje su kao „domaće Crkve“ pozvane na intenzivniju molitvu u ovom kriznom vremenu.

Svi koji se žele pridružiti mogu to učiniti putem mrežnih stranica Dubrovačke biskupije, Youtube kanala Dubrovačka biskupija te Facebook profila dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića.
Večerašnje klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom prenosi i Laudato televizija u svom programu.

Evo biskupovog poziva na večerašnju molitvu:

Draga braćo i sestre, dragi prijatelji,
u predvečerje svetkovine Navještenja Gospodinova – Blagovijesti, želimo svoj pogled usmjeriti prema Isusu Kristu, začetom po Duhu Svetom u krilu Djevice Marije. Pred njega želimo staviti sve naše jade i poteškoće koje prolazimo u ovom specifičnom trenutku ljudske povijesti.

Želimo ga moliti za njegovu braću i sestre, oboljele od bolesti Covid-19, njihove obitelji, medicinsko osoblje i liječnike, javne službe i sve druge koji svojim radom doprinose funkcioniranju društvene zajednice, za preminule i njihovu ožalošćenu rodbinu, za starije i bolesne, za one koji se osjećaju samima i one koji se boje, za mlade i nezaposlene, za sve koji strepe i u zdravstvenom i u ekonomskom smislu za svoju budućnost, za nastradale u posljedica potresa.

Želimo njemu, našem bratu po utjelovljenju i čovještvu, preporučiti i njegovu i našu nerođenu braću i sestre, i njegovu i našu braću i sestre, majke i očeve nerođenih, započinjući Molitvenu devetnicu „Hrvatska moli za život“, s nakanom: Da hrvatski narod svjedoči evanđelje života poštujući, braneći i ljubeći svaki ljudski život i služeći mu konkretnim molitvenim i djelatnim zauzimanjem (usp. Evanđelje života, 5).

Pozivam vas da nam se i vi pridružite u molitvi i klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, u kapelici naše Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali s početkom u 20 sati.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr