Predstavljena knjiga ‘Katolicizam’ R. Barrona

Knjiga „Katolicizam“ u kojoj autor Robert Barron osvjetljava duhovnu, kulturnu i znanstvenu baštinu katolicizma, religije koja je jedna od ključnih sastavnica zapadne civilizacije, predstavljena je u četvrtak u nakladnoj kući Verbum u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Autor u ovoj monumentalnoj knjizi sveobuhvatno prikazuje religiju koja je jedna od ključnih sastavnica zapadne civilizacije te razmatra pitanja što je to katolicizam i dvije tisuće godina njegove tradicije“, rekao je glavni urednik Verbuma, Petar Balta.

Autor se u ovoj knjizi služio izvrsnim poznavanjem umjetnosti, književnosti, arhitekture, osobnih životnih priča, Svetoga pisma, teologije, filozofije i povijesti kako bi predstavio Crkvu svijetu.

Split, 14.5.2015.- Knjiga „Katolicizam“ u kojoj autor Robert Barron osvjetljava duhovnu, kulturnu i znanstvenu baštinu katolicizma, religije koja je jedna od kljuènih sastavnica zapadne civilizacije, predstavljena je u èetvrtak u nakladnoj kuæi Verbum u Splitu.  foto HINA/ Verbum/ ua

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Barron (1959., Chicago), svećenik u Rimokatoličkoj nadbiskupiji Chicaga, poznati je teolog, govornik i osnivač međunarodne medijske službe Word On Fire. Putem knjiga, televizije, radija, svojega bloga i video snimaka na YouTubeu provodi jednostavnu, ali revolucionarnu misiju evangelizacije kulture.

Barron je i autor inovativne dokumentarne serije u deset nastavaka i studijskoga programa o katoličkoj vjeri, ‘Katolicizam’, koji su postali dostupni javnosti zajedno s objavljivanjem ove knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.