Preko 100 volontera u scenskom prikazu Isusove muke, smrti i uskrsnuća: Dođite u Petrinju i pogledajte ‘Pasiju’!

Vjeran i živopisan scenski prikaz Kristove muke izveden je, u srijedu 16. ožujka 2016., u dvorištu Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Stotinjak članova Marijine legije iz Petrinje i Siska okupljenim vjernicima predstavilo je težak put i muku koju je Krist podnio za ljudsko spasenje. Prije toga isti prikaz mogao se pogledati u Sisku ispred bazilike sv. Kvirina. Detalje o samom prikazu, ali i djelovanju Marijine legije u Petrinji otkrio nam je Vlado Sučec, vjeroučitelj u 1. osnovnoj školi, član Marijine Legije zadužen za rad s mladima, a ujedno je on i režirao Pasiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

slika 1.Narod.hr: Djelovanje Marijine Legije u Petrinji sve je veće, zanimljivije. I ove godine organizirali ste scenski prikaz Isusove muke i uskrsnuća pod nazivom Pasija – Križ Istine. Koja je to godina kako organizirate nešto ovako veliko i od kud ideja; kako ste počeli?

Naravno da mi je lijepo čuti da je naše djelovanje pozitivno prepoznato, ali u prvom redu zbog Krista od kog je potekla ova ideja prije šest godina. Mi smo na nju pristali s velikim oduševljenjem koje evo kako vidite još uvijek traje. Razumije se da ima trenutaka, pa i dana kad ono splasne, ali nastojimo se uvijek vratiti tom prvotnom motivu u tuđmanskom smislu: „Sve za Isusa, Isusa nizašto“.

Narod.hr: Koliko volontera sudjeluje u ovom prikazu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U scenskom prikazu Isusove muke, smrti i uskrsnuća svake godine sudjeluje sve više volontera. Ove godine ima nas 103, a neki se još pridružuju.

Narod.hr: Što ih je privuklo da budu dio prikaza?

To bi bilo dobro njih pitati jer ja vam mogu dati dio odgovora. Predmnijevam ljubav prema Bogu i čovjeku i želja da učine nešto što smatraju da je dobro i korisno za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narod.hr: Izveden je u Sisku i Karlovcu. Kada i gdje se još može pogledati?

U Petrinji 20.3.2016. u 19 sati ispred crkve Sv. Lovre.

Narod.hr:  Što još imate u planu za ovu godinu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo molitveno-apostolska zajednica i u prvom redu imamo u planu svoje redovite aktivnosti tipa molitvenih susreta i apostolata, organiziranje naše središnje svečanosti Aciesa, odlazak na duhovne vježbe, organizacija nekoliko hodočašća, razni susreti mladih te sudjelovanje u svim važnim događajima u našoj župi. Nešto slično Pasiji imat ćemo ako Bog da za Božić, a to je glazbeno-scenski prikaz Isusovog rođenja pod nazivom „Žive jaslice“.

slika 2.Više detalja možete pronaći na Facebook stranici Marijine legije Petrinja.

Prikaz Pasija iz Karlovca biti će emitiran i na Tv4 Rijeke Karlovac na Veliki petak i subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.