Princ William: ‘Nismo rasistička obitelj’

Foto: fah

Princ William u četvrtak je odlučno stao u obranu britanske kraljevske obitelji od optužbi za rasizam koje su uputili njegov brat Harry i supruga Meghan na američkoj televiziji koji su gurnuli monarhiju u ozbiljnu krizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje se ne stišavaju reakcije javnosti nakon intervjua vojvode i vojvotkinje od Sussexa, princa Harryja (36) i Meghan Markle (39).

Meghan i Harry optužili su neimenovanog člana kraljevske obitelji za rasizam, sugerirajući da je pitao “koliko će njihova beba biti tamna”. Harry je rekao da ih je iz Britanije dijelom otjerao rasizam i optužio mašineriju kraljevske palače da nije podržala suicidnu Meghan. Harry je otkrio zapanjujući razdor s ocem, rekavši kako ga je obitelj prestala financirati, sugerirajući da je kraljica loše savjetovana te da je otkazala sastanak zakazan u Sandringhamu. Također, Harry je progovorio i o odnosu s bratom i otkrio da ni s njim ne govori.

>I godinu dana nakon odlaska u SAD, Harry i Meghan napadaju britansku kraljevsku obitelj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Palača poslala službeno priopćenje nakon intervjua, sada je javno progovorio prvi član kraljevske obitelji, princ William (38).

William je danas posjetio školu u istočnom Londonu kako bi promovirao program mentalnog zdravlja za djecu, a kada ga je novinar upitao o spornom intervjuu, uzrujano je inzistirao: “Mi nikako nismo rasistička obitelj.” Također je potvrdio da će razgovarati s bratom, pišu britanski mediji.

William i supruga Kate Middleton navodno su oboje povrijeđeni zbog intervjua jer je i Meghan optužila svoju šogoricu Kate da ju je rasplakala uoči vjenčanja, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kraljevska palača prva je progovorila u priopćenju, kada su napisali: “Cijela obitelj tužna je nakon saznanja koliko je proteklih nekoliko godina bilo izazovno za Harryja i Meghan. Pitanja kojih su se dotaknuli, posebice onih koji se tiču rase, zabrinjavajući su. Premda neka sjećanja mogu varirati, smatraju se vrlo ozbiljnima i adresirat će ih obitelj privatno. Harry, Meghan i Archie uvijek će biti voljeni članovi obitelji”, priopćili su.

Otac vojvotkinje od Sussexa Meghan Markle (39), Thomas Markle (76) odmah se nakon emitiranog intervjua dan nakon osvrnuo na ono što je čuo od kćeri i njezinog supruga princa Harryja (36) kod Oprah Winfrey.

U spomenutom razgovoru najviše se pričalo o odnosu s kraljevskom obitelji i Meghan se tek kratko u tom razgovoru osvrnula kako ju je otac izdao i priznala je da se teško pomirila s njim nakon što je imao dogovor s paparazzima i dobio novac za snimanje uoči njezina vjenčanja na kojem se na kraju nije pojavio jer je, tvrdio je, doživio infarkt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponavljam, žao mi je zbog onoga što sam učinio i ispričao sam se za to. Ne slažem se uvijek s onim što moja djeca rade, ali ih volim i nikada nisam prestao voljeti Meghan”, rekao je Thomas.

Sada je ponovno razgovarao s medijima a usput je i zaprijetio da će nastaviti javno pričati u medijima o svemu dok njegova kći i njezin suprug ne budu razgovarali s njim, a dao im je i rok od 30 dana, navodi vecernji.hr.

“Zaključak je da se nisam čuo s Harryjem i Meghan ni na koji način. Uglavnom, budući da se ne čujem s njima, puštam priče u medije. Ako mi se ne jave u roku od 30 dana, napravit ću još jednu priču. Volio bih se čuti s njima. Kada odluče razgovarati sa mnom, tada ću prekinuti komunikaciju s medijima”, rekao je Markle koji je priznao da je 2018. godine lagao kćeri da ne surađuje s novinarima i da je zadnji put pričao s Meghan prije njezinog vjenčanja s princem Harryjem u svibnju iste te godine. Kazao je kako se htio iskupiti, ali mu se oni ne javljaju i da zbog toga priča s medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.