Promocija 11. broja časopisa Obnova posvećena u cijelosti ratu: Jedan od govornika general dr. sc. Josip Lucić

Foto: Udruga Obnova, Roberta F. / wikimedia commons Fotomontaža: narod.hr

U petak 27. rujna održat će se predstavljanje 11. broja časopisa Obnova, koje održat u Hrvatskom generalskom zboru (Jurja Habdelića 2, Zagreb).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu promocije, predstavljanje će trajati od 19 do 22 sata, a na njemu će govoriti:

General dr. sc. Josip Lucić, dopredsjednik Hrvatskog generalskog zbora i sugovornik u novom broju časopisa,

Marin Sabolović, član uredništva i voditelj postava muzeja Domovinskog rata Društva za očuvanje vojne tradicije u Bjelovaru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. sc. Danijela Lucić, recenzentica i urednica časopisa specijaliziranog za rat Polemos

>Marko Paradžik: ‘Treba ostati i boriti se, krv naših predaka obvezuje nas na to’

Časopis Obnova izdaje udruga ‘Obnova’, koja okuplja veliki broj studenata i mladih intelektualaca kojima su entuzijazam, čast, poštenje, hrabrost, odanost i hrvatstvo pokretači djelovanja. Udruga je osnovana s ciljem zaštite i razvijanja hrvatskog nacionalnog identiteta, obrazovanja mladih i povezivanja s mladima diljem Europe. Pokretačka ideja udruge jest želja za kulturnom, etičkom i političkom obnovom hrvatskog društva, a što je izraženo i u samom njenom nazivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moja generacija, osim što je dužna nastaviti graditi društvo koje su branitelji obranili, dužna je i pružiti poštovanje prema tim ljudima na kojima je rat ostavio teške psihičke i fizičke posljedice. Minimum koji svatko od nas može njima pružiti jest njegovanje sjećanja na njihovu pobjedu. To je razlog zašto će dok sam god ja glavni urednik, uvijek biti barem jedna tema Domovinskoga rata u našemu časopisu. Mogu sada odmah najaviti i da će tema 11. broja časopisa za kulturu, društvo i politiku biti generalno rat te ćemo dati još više nego u prethodnim brojevima prostora Domovinskom ratu”, kazao je u listopadu 2018. predsjednik udruge Marko Paradžik.

Na predstavljanju petog broja časopisa s temom nacionalizma govorio je dr. sc. Zlatko Hasanbegović, a udruga Obnova je povodom 10. brojaorganizirala Conserve fest – trodnevni festival konzervativne misli čiji su gosti bili pročelnik odjela za politologiju Matice hrvatske Jure Vujić, odvjetnik Krešimir Planinić, dr. sc. Stjepo Bartulica, dr. sc. Tomislav Sunić i dr. sc. Robin Harris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.