Anderson: “Amazon prodaje Hitlerov ‘Mein Kampf’ ali su ‘skinuli’ moju knjigu o transrodnosti”

anderson-transrodnost-amazon
Foto: Snimka zaslona, Depositphotos, commons.wikimedia.org; fotomontaža; narod.hr

Ryan T. Anderson, doktor znanosti, predsjednik je Centra za etiku i javnu politiku i autor nekoliko važnih knjiga, između ostalih autor znanstvene knjige o rodnoj disforiji “Kad je Harry postao Sally: Odgovor transrodnom pokretu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte kako Andreson komentira Amazonovu cenzuru:

„Poduzeo sam ogroman napor u istraživanju da bi knjiga bila točna i razumna. Progovorio sam o ovim temama na obazriv način prema osobama s rodnom disforijom, što je medicinska dijagnoza u službenom udžbeniku, koji obrađuje mentalne poremećaje. Knjiga je podržana od strane brojnih medicinskih i pravnih stručnjaka s najuglednijih sveučilišta. Nije se radilo o strogo akademskoj knjizi, nego sam se potrudio učiniti je što jednostavnijom kako bi je bilo koja osoba mogla razumjeti“, ističe Anderson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Istraživanja javnog mijenja pokazuju kako se većina Amerikanaca slaže s mojim stajalištima iznesenim u knjizi. Mnogi se Amerikanci ne slažu s mojim stajalištima i to je uredu. To je smisao knjiga, mijenjati mišljenja ljudi i to je pravi razlog Amazonovog straha mojih ideja jer one uvjeravaju ljude u istinu. Amazonovi postupci pokazuju da se ne slažu s tim. Njegovi lideri vjeruju da su njihovi korporativni stavovi po pitanju rodne disforije jedini prihvatljivi“, rekao je Anderson.

„Na taj način, Amazon može kontrolirati, ne samo koje će se knjige prodavati, nego čak i koje knjige će tiskati. Amazon koristi svoj preveliki tržišni udio kako bi spriječio debatu. Možete kupiti Mein Kampf Adolfa Hitlera na Amazonu, ali ne i pošteno preispitivanje problematike osoba s rodnom disforijom. I to bi trebalo svakoga zabrinuti“, zaključio je.

Preveo: Jure Soldić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.