Site icon narod.hr

Stavros ispraćen na vječni počinak uz taktove ‘Umoran sam’: Došli Grdović, Pejaković, Tedi Spalato…

Split, 06.05.2023. - Pogreb Jasmina Stavrosa. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ml

Glazbenik Jasmin Stavros (68) ispraćen je na vječni počinak u Splitu na groblju Lovrinac uz pjesmu svog megahita ‘Umoran sam’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Jasmina su se oprostili supruga Žarka, sinovi Milo i Krešimir, brojni prijatelji, Mladen Grdović, Zlatko Pejaković, Dražen Zečić, Tedi Spalato, Duško Mucalo, Vesna Dragojević, Zdravko Sunara iz Dalmatina, Želimir Dundić Dundo iz Trio Gušta, Tonči Gabrić, a došao je i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Podsjetimo, preminuo je u dobi od 68 godina u klinici za plućne bolesti Jordanovac nakon borbe s teškom bolesti, rakom kostiju, a liječio u KBC-u Rebro.

Stavros je nastupio na prvom nacionalnom Hodu za život u Hrvatskoj, održanom u Zagrebu 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Umro je Jasmin Stavros, glazbenik koji je 2016. nastupio na Hodu za život u Zagrebu

Kako je dobio ime Jasmin Stavros?

Rođen je kao Milo Vasić u Splitu, 1. studenog 1954. godine. Karijeru je počeo s 15 godina kao bubnjar, a krajem osamdesetih je počeo pjevati i snimati albume. Svoje estradno ime Jasmin Stavros dobio je od Rajka Dujmića, tako da je i zakonski ga promijenio, a prezime Stavros prihvatila je i njegova supruga Žarka kao i djeca.

“Kad je Rajko Dujmić izmislio ime Jasmin Stavros, odmah sam promijenio sve svoje dokumente. Moja supruga i djeca, svi se prezivaju Stavros. Moj pokojni otac znao je reći: Ok, sad se prezivaš Stavros, ali i dalje si moj sin! Majka je to teško podnijela. Pogodilo ju je to i nikada me nije nazvala Jasmine! Zvala bi me Milo i najviše Srićo moja”, rekao je Stavros prije nekoliko godina za Slobodnu Dalmaciju.

Supruga i djeca

O svojoj supruzi uvijek je govorio s ljubavlju i napominjao kako ju je sam Bog poslao k njemu. Zajedno imaju sinove Milu, glazbenog producenta, i Krešu, koji se gotovo cijeli život bori sa zdravstvenim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba s bolešću

Za pjevačevu bolest se saznao sredinom ožujka, kada je zbog bolova u leđima otišao u bolnicu, a otkad je dobio dijagnozu nalazio se na bolničkom liječenju.

“Krenulo je sve od čira na dvanaestercu. Onda su me operirali u Karlovcu. Nakon toga su ne pustili kući, međutim počela su me konstantno boljeti leđa. Nisam mogao više ništa. Zatim su me odveli u Vinogradsku, gdje su ustanovili da imam rak kostiju”, ispričao je ranije za Večernji list.

Nakon Vinogradske, Stavros je prebačen u KBC Rebro, gdje je išao na terapije zračenjem. U drugu bolnicu glazbenik je prebačen na vlastiti zahtjev, ali i po preporuci liječnika. No, stanje se zakompliciralo, pa je zbog toga prebačen na Jordanovac. Nažalost, bolest je bila jača i omiljeni glazbenik ipak je izgubio životnu bitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opaka bolest pjevača je zatekla unatoč najzdravijem mogućem načinu života. Stavros je živio na selu, u miru i skladu s prirodom, poznat je bio po zdravom životu, umjerenoj prehrani i bavljenjem sportom. Otkako se 2008. preselio u mjestašce pokraj Jastrebarskog, uživao je u dugim šetnjama sa suprugom Žarkom i radovima oko kuće. Jedno je vrijeme sa suprugom svaki ponedjeljak odlazio na Japetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version