Umro je Jasmin Stavros, glazbenik koji je 2016. nastupio na Hodu za život u Zagrebu

jasmin stavros
Foto: fah

Hrvatski glazbenik Jasmin Stavros preminuo je u dobi od 68 godina u klinici za plućne bolesti Jordanovac nakon borbe s teškom bolesti, rakom kostiju, a liječio u KBC-u Rebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavros je nastupio na prvom nacionalnom Hodu za život u Hrvatskoj, održanom u Zagrebu 2016. godine.

Kako je dobio ime Jasmin Stavros?

Rođen je kao Milo Vasić u Splitu, 1. studenog 1954. godine. Karijeru je počeo s 15 godina kao bubnjar, a krajem osamdesetih je počeo pjevati i snimati albume. Svoje estradno ime Jasmin Stavros dobio je od Rajka Dujmića, tako da je i zakonski ga promijenio, a prezime Stavros prihvatila je i njegova supruga Žarka kao i djeca.

“Kad je Rajko Dujmić izmislio ime Jasmin Stavros, odmah sam promijenio sve svoje dokumente. Moja supruga i djeca, svi se prezivaju Stavros. Moj pokojni otac znao je reći: Ok, sad se prezivaš Stavros, ali i dalje si moj sin! Majka je to teško podnijela. Pogodilo ju je to i nikada me nije nazvala Jasmine! Zvala bi me Milo i najviše Srićo moja”, rekao je Stavros prije nekoliko godina za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga i djeca

O svojoj supruzi uvijek je govorio s ljubavlju i napominjao kako ju je sam Bog poslao k njemu. Zajedno imaju sinove Milu, glazbenog producenta, i Krešu, koji se gotovo cijeli život bori sa zdravstvenim problemima.

Borba s bolešću

Za pjevačevu bolest se saznao sredinom ožujka, kada je zbog bolova u leđima otišao u bolnicu, a otkad je dobio dijagnozu nalazio se na bolničkom liječenju.

“Krenulo je sve od čira na dvanaestercu. Onda su me operirali u Karlovcu. Nakon toga su ne pustili kući, međutim počela su me konstantno boljeti leđa. Nisam mogao više ništa. Zatim su me odveli u Vinogradsku, gdje su ustanovili da imam rak kostiju”, ispričao je ranije za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Vinogradske, Stavros je prebačen u KBC Rebro, gdje je išao na terapije zračenjem. U drugu bolnicu glazbenik je prebačen na vlastiti zahtjev, ali i po preporuci liječnika. No, stanje se zakompliciralo, pa je zbog toga prebačen na Jordanovac. Nažalost, bolest je bila jača i omiljeni glazbenik ipak je izgubio životnu bitku.

Opaka bolest pjevača je zatekla unatoč najzdravijem mogućem načinu života. Stavros je živio na selu, u miru i skladu s prirodom, poznat je bio po zdravom životu, umjerenoj prehrani i bavljenjem sportom. Otkako se 2008. preselio u mjestašce pokraj Jastrebarskog, uživao je u dugim šetnjama sa suprugom Žarkom i radovima oko kuće. Jedno je vrijeme sa suprugom svaki ponedjeljak odlazio na Japetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.