Site icon narod.hr

Sveta Bibijana – privezana uz stup i mrcvarena do smrti jer se nije htjela odreći Krista

Bibijana

Foto: WikiPaintings (CC BY-SA 3.0)

„Krv mučenika sjeme je novih kršćana”, ovu glasovitu izreku potvrdila je djevojka Bibijana koja se svoga Gospodina nije odrekla do same smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kada se nije htjela odreći Krista, sama je bila privezana uz stup i mrcvarena do smrti te je izdahnula. Tijelo joj je bačeno psima. Ostatke tijela sakupila je neka pobožna žena. Na mjestu na kom je poko­pana sagrađena je u Rimu bazilika.

Sveta Bibijana Vivijana je mučenica. Njezino štovanje zasvjedočeno je u Rimu u vrijeme pape Simplicija (468.-483.), koji joj je posvetio u čast posebnu baziliku. Opis mučeništva potječe iz VII. st. i pun je legendi. Prema tom opisu, Bibijana je živjela u vrijeme cara Julijana Apostate.

Njezini roditelji i sestra pretrpjeli su mučeništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se nije htjela odreći kršćanstva, i sama je bila privezana uz stup i izmrcvarena, nakon čega je izdahnula. Tijelo joj je bačeno psima. Ostatke tijela sakupila je neka pobožna žena. Na mjestu na kom je poko­pana sagrađena je kasnije bazilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version