U Nigeriji najveći kip Isusa Krista u Africi

Više od osam metara visoki kip Isusa od bijelog mramora, čiju je izradu financirao bogati nigerijski poduzetnik, bit će otkriven u selu na jugoistoku Nigerije, zemlje oštro podijeljene na muslimanski sjever i kršćanski jug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skulpturu je poduzetnik Obinna Onuoha naručio 2013. godine, a izradila ju je kineska tvrtka. Kip je visok 8,53 metra, težak 40 tona i prikazuje Isusa bosonogog i raširenih ruku. Bit će smješten pokraj crkve svetog Alojzija u većinski kršćanskom selu Abajahu u nigerijskoj saveznoj državi Imo, na jugoistoku zemlje.

“Bit će to najveća statua Isusa na kontinentu”, rekao je Onuoha, izvršni direktor nigerijske kompanije za distribuciju nafte i plina.

“Hodočasnici će sigurno dolaziti”, kaže taj 43-godišnji poduzetnik, koji se ne boji da će kip biti predmetom napada. “Vjerujemo da religije mogu živjeti zajedno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kip će biti otkriven na Novu godinu, a Onuoha očekuje tisuću gostiju. Bez obzira na to što vjeruje u suživot religija, zatražio je pojačanu policijsku pozornost.

Onouha je gorljivi katolik i kaže da je ovaku ideju dobio još 1997. u jednoj “viziji”.

Nigerija, najmnogoljudnija afrička zemlja sa 170 milijuna stanovnika, podijeljena je po vjerskoj i etničkoj liniji na bogatiji kršćanski jug i vrlo siromašni muslimanski sjever. Islamisti Boko Harama od 2009. ubili su na sjeveru 17 tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.