U Šibeniku počeo prvi SuperUho festival

Prvo izdanje trodnevnog šibenskog SuperUho festivala na kojem nastupa niz glazbenika s globalne i regionalne nezavisne glazbene scene počelo je u nedjelju na prostorima pristaništa TEF i plaže Banj, uz samo more, pred više tisuća posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac prve večeri festivala bio je, kao što se i očekivalo, nastup miljenika hrvatske publike, američke grupe The National koja je kao uvod u SuperUho proteklih dana već održala dva koncerta u Šibeniku na tvrđavi Sv. Mihovila.Razgaljena publika i ovog je puta entuzijastički popratila svaku izvedenu pjesmu, a posljednju Vanderlyle Crybaby Geeks od početka do kraja otpjevala umjesto pjevača Matta Berningera.

Prije njih publiku je zagrijao i rasplesao američki garažni rock bend Black Lips svojim energičnim i dinamičnim nastupom, a program na glavnom pozornici zatvorio je uzbudljivi beogradski alternativni rock sastav Repetitor.

Na drugoj, manjoj pozornici, posjetitelji su mogli poslušati bendove Diskodelija, Seven That Spells, ABOP i Gdin Smeđi Šećer & Mr. Dirty Hairy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, festival, iza kojega stoji izuzetno agilni šibensko-zagrebački koncertni promoter Mate Škugor, već od ranog popodneva nudi bogat program i na Akustika stageu te Iskon DJ stageu.

Organizatori su ponudili i niz drugih sadržaja. Tako je na plaži Banj osigurana besplatna škola surfanja, nastupi DJ.a, besplatan wi-fi, ugodan ambijent s ležaljkama i suncobranima, odbojka na pijesku.

Posjetiteljima je omogućen boravak u festivalskom kampu koji je otvoren već u petak, a u njemu će se moći boraviti sve do srijede, 6. kolovoza. Neposredno uz festivalsku lokaciju nalazi se i veliki parkirni prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival, koji se održava na autentičnoj i intimnoj lokaciji pristaništa TEF i gradskoj plaži Banj, svega 10 minuta laganog hoda od katedrale Sv. Jakova, donio je posebnu, opuštenu atmosferu u grad u srcu Dalmacije

Na SuperUhu će nastupit još Earth, Howe Geld Triage, Tuxedomoon, Rose Windows, Cojones, Kandžija i Gole žene, Chelsea Wolfe, Fuck Buttons, Antenat, Ti, Punčke, Bernays Propaganda i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.