Verbum: Top ljestvica najtraženijih naslova u prosincu

verbum
Foto: narod.hr

Nakladnička kuća Verbum objavila je ljestvicu najtraženijih knjiga u svojim knjižarama u prosincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno objavljeni bestseler Izbaci to iz glave najtraženija je knjiga u knjižarama Verbum, a na top ljestvici nalaze se i drugi noviteti raznovrsne tematike kao što su Velika knjiga devetnica, romani, duhovna literatura, knjige za osobni razvoj itd.

1. Izbaci to iz glave, Jennie Allen.

U ovom svjetskom bestseleru autorica objašnjava kako ono što vjerujemo utječe na ono što mislimo o sebi. Kako prepoznati i prekinuti zarobljujuće obrasce negativnoga razmišljanja. Kako preuzeti kontrolu nad svojim životnim okolnostima. Kako istovremeno zadržati prostor za samoću i zajedništvo i zašto je to važno. Kako neuroznanost tumači da naše misli mogu promijeniti naš život. Naposlijetku, kako u sebi otkriti snagu i sposobnost da se suprotstavimo toksičnim mislima i da ih pobijedimo.

2. Velika knjiga devetnica

Ova jedinstvena knjiga sadrži najveću i najpotpuniju zbirku devetnica na hrvatskome jeziku, s više od 130 omiljenih katoličkih devetnica. Verbumov urednički tim po prvi je put na jednome mjestu sabrao duhovno blago pučke pobožnosti. Najpoznatije katoličke devetnice koje se mole diljem svijeta. Ova zbirka sadrži i cijelo poglavlje s posebnim devetnicama u raznim životnim potrebama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Nesavršeni, a sretni, Raphael Bonelli

Perfekcionizam, ta psihološka mješavina životnih laži i strahova, krivih ambicija i svakojakih pretjerivanja, moderna je bolest našega doba, tvrdi bečki psihijatar Bonelli. Opisuje na temelju više od 70 istinitih i vrlo dojmljivih životnih priča iz vlastite liječničke prakse koji nas nesvjesni stavovi mogu pretvoriti u perfekcioniste te kako perfekcionisti dišu.  Istodobno pokazuje i put oslobođenja od te česte duševne nevolje.

4. Svjetionik, Michael D. O’Brien

O’Brien u svom novom romanu donosi meditativnu priču o identitetu, ljubavi i smislu ljudskoga života. Ethan McQuarry mladi je svjetioničar na malenome otoku, stjenovitoj izbočini na krajnjemu istoku otoka Cape Breton u Atlantskome oceanu. Živi sam, bez obitelji, smatrajući sebe tihim i budnim čuvarom koji odgovorno obavlja svoju dužnost. S vremena na vrijeme k njemu pristižu glasnici poslani od budnosti svijeta. U prvi mah ne shvaća da su u pitanju glasnici, niti razumije poruku, dok se ne nađe usred katastrofalnih događaja koji mu osvijeste postojanje tajanstvenih podstruja stvarnosti – i ujedno mu otkriju skriveno lice ljubavi.

5. O duhovnom životu, Serafim Sarovski

Serafim Sarovski jedan je od najpopularnijih svetaca u modernoj Rusiji i na kršćanskome Istoku općenito, a ujedno je i najpoznatiji ruski svetac među katolicima. Kao monah prvo je nekoliko godina živio u samostanu u Sarovu, a potom u potpunoj osami gdje je posljednje godine svoga života proveo primajući sve one koji su mu hrlili tražeći od njega savjet o duhovnomu životu. Iz jednoga takvog susreta nastao je i čuveni Razgovor o cilju kršćanskoga života s N. A. Motovilovom koji je objavljen u ovoj knjizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6. Geek u raju, Will Conquer

Knjiga o Carlu Acutisu prvom je među beatificiranima koji je imao profil na Facebooku, igrao PlayStation i bio ljubitelj Pokemona. Ova jedinstvena knjiga više je od biografije toga sveca tinejdžera, koji je sa samo 15 godina preminuo od leukemije; ona je istinski vodič koji nas može taknuti i poučiti jer opisuje život koji se ne razlikuje puno od našega. Stoga Carlo današnjim mladima može poslužiti kao herojski uzor – tinejdžer koji je programirao i uživao u filmovima i stripovima, a živio je kao autentični i iskreni Kristov učenik.

7. 12 pravila za život, Jordan B. Peterson

Pišući s puno humora Peterson uči nas zašto trebamo vlastitu kuću dovesti u red prije nego što počnemo kritizirati druge? Zašto se trebamo uspoređivati s time tko smo mi bili jučer, a ne s onim što je netko drugi danas? Jordan Peterson je iz mudrosnih tradicija svih kultura probrao ono najvažnije i sažeo u dvanaest praktičnih i dubokih pravila o tome kako živjeti smislenijim životom.

8. Želim ti osmijeh, papa Franjo.

Bog je radostan, svjedoči Papa na ovim stranicama koje predstavljaju proglas preporoda. U njima je sadržana oslobađajuća poruka evanđelja, u konačnici i cijelo kršćanstvo: mi nismo na svijetu zato da ljudima namećemo obveze ili trapljenja ili terete teže od onih koje već imaju, već da svjedočimo i dijelimo lijep, nov i iznenađujuć obzor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
9. Biti otac sa svetim Josipom, Fabrice Hadjadj

Ova nam knjiga može pomoći da ovom omiljenom svecu vratimo životnost i ljudski lik. U dvanaest nadahnutih lekcija koje povezuju Bibliju, predaju i vlastito obiteljsko iskustvo Fabrice Hadjadj nam na temelju života sv. Josipa nudi kratak i poticajan vodič za očinstvo i obiteljski život u ovo naše, vrlo zahtjevno vrijeme.

10. Blagodat je biti rođen u ovo vrijeme, Fabrice Hadjadj

U vremenu u kojem se sve više brkaju vjera i ideologija Hadjadj smiono i inteligentno ukazuje na to što je istinska vjera i kako možemo biti kršćani u današnjem svijetu: “Dok se stranački propagandist nameće osvajanjem, Božji se poslanik izlaže kontemplaciji: on traži Spasitelja koji je već prisutan vani, u tuđincu, u ravnodušnom, ali na skriven način, i koji zahtijeva da ga se razabere i dovede do mjere uzrasta punine Kristove (Ef 4,13).”

Sve spomenute knjige dostupne su u knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr. Više o knjigama možete saznati na linku ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.