(VIDEO) Pogledajte kako je izgledao ‘Urbi et orbi’ pape Franje na praznom Trgu svetog Petra

Foto: snimka zaslona Fotomontaža: narod.hr

Papa Franjo je u petak u uoči molitve s praznog Trga sv. Petra kazao da smo zbog koronavirusa svi u “istom čamcu” te pozvao svijet da na tu krizu gleda kao na test solidarnosti i podsjetnik na temeljne vrijednosti.

U petak u 18 sati papa Franjo je predvodio na Službu riječi, klanjanje Presvetom Sakramentu i udijelio blagoslov ‘Urbi et orbi’, uz mogućnost primanja potpunog oprosta.

“Nismo se zaustavili pred tvojim pozivima, nismo se probudili pred svjetskim ratovima i nepravdama, nismo slušali krik siromaha i našega teško bolesnog planeta. Nastavili smo nesmiljeno dalje misleći da ćemo uvijek ostati zdravi u jednom bolesnom svijetu. Sada, dok smo u moru kojim bjesne valovi, zazivamo tebe: „Probudi se Gospodine!“”, kazao je između ostaloga papa Franjo u svom obraćanju uz blagoslov Urbi et orbi.

Cijeli papin Govor možete pročitati ovdje, a poslušati ovdje.

Ovaj događaj ući će u povijest, budući da se ‘Urbi et orbi’, blagoslov Gradu i Svijetu dodjeljuje na Uskrs i Bozić.

Pokraj centralnog ulaza u vatikansku baziliku bile su postavljene slike Gospe s Djetetom, koja se inače nalazi u bazilici sv. Marije Velike i pred kojom se Franjo moli prije i poslije svakog putovanja, te raspela iz crkve San Marcello u Rimu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr