13. Zimski olimpijski festival europske mladeži: Srebro hrvatskog skijaša Nikića u slalomu za kraj

Foto: fah

Mladi hrvatski skijaš Leon Nikić osvojio je u četvrtak srebrnu medalju u slalomu na 13. Zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u turskom zimovalištu Erzurumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski sportaši na najbolji mogući način zaključili su nastup na 13. Zimskom olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) koji se održava u Erzurumu, a za radosnu vijest pobrinuo se alpski skijaš Leon Nikić koji je osvojio srebrnu medalju u slalomu s vremenom 1:44.19. Brži je bio samo Talijan Alex Vinatzer (1:40.77), dok je brončano odličje pripalo Francuzu Augustinu Bianchiniju.

“Utrka je bila super, očekivao sam dobar rezultat, ali ne baš medalju. Bio sam spreman, a i rezultati na treninzima su ukazivali na to da mogu ovdje nešto napraviti. Također, nisam očekivao da će pobjednik utrke, Talijan Vinatzer, kojeg poznajem s drugih utrka, biti toliko dominantan. U veleslalomu sam diskvalificiran zbog preranog starta. Tome je doprinijela i organizacija utrke. Naime, nije bilo signala koji naznačuje start”, izjavio je 17-godišnji Nikić nakon najvećeg uspjeha u karijeri.

Leon se prije šest godina odselio iz Pule u austrijski Tux i sada pohađa skijašku gimnaziju u Saalfeldenu. Ove je godine u FIS utrci u Finskoj skupio 29 bodova što smatra svojim najboljim rezultatom do osvajanja srebra na Zimskom EYOF-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja naša sportašica koja je je nastupila na EYOF-u. bila ja 17-godišnja trkačica na skijama Gabrijela Skender koja je u sprintu slobodnom tehnikom zauzela u četvrtfinalu 4. mjesto u svojoj skupini s vremenom 2:44.56 što nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale.

Time je za naše mlade sportaše završen natjecateljski dio 13. izdanja Zimskog EYOF-a, na kojem je nastupilo 640 sportaša iz 34 europska nacionalna olimpijska odbora, a službeni dio završava u subotu, 18. veljače, kada je planiran i povratak hrvatske sportske delegacije u Zagreb.

Od preostalih hrvatskih sportaša na EYOF-u klizačica Katarina Kitarović zauzela je 13. mjesto u konkurenciji 21 natjecateljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U biatlonskoj utrci sprinta na 6 km Ana Radošević zauzela je 39., a Dora Kurečić 41. mjesto od 46 natjecateljica. U dohvatnoj utrci na 7,5 km Dora je zauzela 42., a Ana 44. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.