(VIDEO) Ozljede lakše prirode: Napad na vaterpoliste Crvene zvezde navodno je bio organiziran!

Foto: snimka zaslona Slobodna Dalmacija

Kako smo već pisali vaterpolist Crvene zvezde s još dvojicom klupskih kolega napadnut je od strane petorice huligana na splitskoj rivi, srećom, lakše je ozlijeđen. Vaterpolist beogradskog kluba spasio se od huligana skokom u more, radi se o 29-godišnjem Alesandru Kralju, koji nije htio izaći na obalu dok nije u pomoć pristigla policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samom početku vaterpolist je odbio liječničku pomoć, no, naknadno je ipak zatražio pomoć liječnika, i to devedeset minuta poslije nemilog incidenta. Utvrđene su mu lakše tjelesne ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se zapravo dogodilo na splitskoj rivi?

Naime, petorica napadača su prepoznala igrače Crvene zvezde prema obilježjima na trenirkama, zatražili su od njih da trenirke s klupskim obilježjima skinu te su ih nakon toga verbalno i fizički napali. Poslije incidenta čelni ljudi srpskog vaterpola su u Beogradu sazvali izvanrednu tiskovnu konferenciju te su objavili da je obilježja vaterpolista Crvene zvezde na klupskim trenirkama prvi primijetio konobar.

Prema tvrdnjama direktora Crvene zvezde napadači su vaterpoliste istoimenog kluba tukli metalnom šipkom.  Zanimljivo, tijekom razgovora u policiji napadnuti vaterpolisti nisu spominjali metalnu šipku. Navodno je napad bio organiziran te su se na društvenim mrežama pojavile i fotografije napadača koji bježe s Rive, jedan je u ruci držao teleskop, a drugi je bio maskiran pod kapom te naočalama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nemam službene podatke, ali trudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije i prema onome što znamo, konobar u kafiću je prepoznao obilježja i započeo svađu. Naši su htjeli promijeniti kafić, ali pojavila se određena grupa huligana sa šipkama, i prijetili su klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štangu u nogu i pobjegao je s lica mjesta trčeći jedan kilometar. Alesandro Kralj je dobio štangu, ima povrede vrata. Ne mogu govoriti službene podatke jer ih nemam, ali koliko znam, napadači su nosili i noževe te drvene motke”, kazao je direktor Crvene zvezde na tiskovnoj konferenciji.

Prema riječima vaterpolista Crvene zvezde sjedili su na štekatu te su pili piće tijekom čega je stigla grupa od pet mladih ljudi, uslijedio je verbalni, a zatim i fizički napad. Nakon toga spas su potražili u bijegu, ali i u moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.