Abramovič prodaje Chelsea, prihod daje za žrtve rata u Ukrajini

abramovič suradnik
Foto: fah

Ruski milijarder Roman Abramovič objavio je da će prodati Chelsea, jer smatra da je to “u najboljem interesu za klub, njegove navijače, zaposlenike, sponzore i partnere.”
U izjavi na službenoj stranici Chelseaja istaknuo je da se radi o nevjerojatno teškoj odluci za njega koja ga boli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo nikad nije bio posao za mene, nije se radilo o novcu, već o strasti prema igri i klubu. Također, dao sam zadatak svojem timu da osnuje dobrotvornu zaklada u koju će se uplatiti novac od prodaje. Taj novac bit će namijenjen žrtvama rata u Ukrajini, stoji u izjavi.

Abramovič je istaknuo kako se nada da će moći posjetiti Stamford Bridge prije prodaje.

Objasnio je da postupak neće biti brz, ali i da neće tražiti da mu se vrate pozajmice. Abramović je postao vlasnik londonskog nogometnog velikana 2003. godine. Navodno je blisko povezan s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, što on opovrgava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramovič je kupio Chelsea prije 19 godina te je u proteklom razdoblju klub sa Stamford Bridgea osvojio dva naslova europskog prvaka (2012, 2021) te po pet naslova prvaka Engleske i pobjednika FA Kupa, dok je u prethodnih 98 godina Chelsea tek jednom bio prvak Engleske te imao tri naslova u FA Kupu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.