Achraf Hakimi: ‘U PSG sam došao zbog jake zajednice arapskih muslimana’

Foto: Twitter

PSG je u ljetnom prijelaznom roku puno kupovao, po mnogima napravio sjajan posao, potrošio ogromne novce, doveo i Lionela Messija iz posrnule Barcelone, no u novu sezonu ipak nije krenuo kako se očekivalo. Na Parku Prinčeva igra po imenima najbolja momčad koja se skupila u jednom klubu posljednjih godina, u rangu s momčadi koja je svojedobno igrala u Realu, a za koju su nastupali u isto vrijeme Ronaldo (brazilski), Zidane, Roberto Carlos, Beckham…Međutim, je li novac, i samo novac, dovoljan za osvajanje glavnog cilja – Lige prvaka, a u čemu PSG zasad nije uspio? Prošle sezone nisu uspjeli osvojiti ni naslov u Francuskoj, Lille je bio bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Park Prinčeva prošlog ljeta stigao je i Achraf Hakimi koji je plaćen Interu 60 milijuna eura. Radi se o desnom beku koji je navodno imao i ponudu Chelseaja, no odlučio se za Pariz, navodno nisu presudili samo sportski razlozi. Naime, kako sam tvrdi jedan od razloga je i muslimanska zajednica u francuskoj prijestolnici.

“Jedan od razloga zašto sam došao u Pariz je zajednica arapskih muslimana. Znam da ću se s kulturološke točke gledanja osjećati kao kod kuće. Sve poruke koje sam primio, osjećao sam se tražen ovdje”, rekao je Hakimi za L’Equipe, nakon čega je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imao sam intuiciju doći u Parzi, bit ću sretan ovdje. PSG je veliki klub i cijenim to kako me ljudi ovdje vole. Imao sam sreće da se moj dolazak poklopio s velikim transferima. Već sam siguran da nisam pogriješio, imamo dream-team i sretan sam što sam dio svega”.

Hakimi je 22-godišnji Marokanac te je u novu sezonu krenuo solidno, u sedam ligaških susreta  ima tri gola i upisane dvije asistencije. U gradskom području Pariza prema nekim informacijama živi oko dva milijuna muslimana te su dobrim dijelom porijeklom sa sjevera Afrike, odakle je i Hakimi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.