Ako Barcelona ne osvoji Ligu prvaka otvara li se put povratka Xavija na Camp Nou?

Foto: fah

Kako smo već pisali legendarni bivši kapetan Barcelone, Xavi, preko društvenih mreža objavio je kako je pozitivan na koronavirus.  Nekoć vrhunski katalonski vezni nogometaš danas je trener katarskog Al-Sadda.  Xavi Hernandez (40) vijest je objavio putem Twittera:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prije nekoliko dana sam se slijedom protokola lige testirao na koronavirus i bio pozitivan. Srećom, odlično se osjećam, ali bit ću u izolaciji dok ne ozdravim”, objavio je legendarni Xavi.

Kako smo također već pisali posljednjih dana, pa i tjedana, spekuliralo se o povratku Xavija u Barcelonu, navodno je za takvu opciju i ”gazda Baricine svlačionice” Lionel Messi.  Njegova se riječ u Barceloni ipak sluša. Xavi je navodno trebao biti trener prve momčadi umjesto kod velikog dijela navijača ne baš omiljenog Setiena. No, barem zasad, od toga ništa, naime, Quique Setien je dobio priliku voditi Barcelonu i u završnici Lige prvaka, kojom katalonski klub može spasiti sezonu. Bez naslova prvaka, koji im je preoteo najveći rival, Real Madrid, su ostali u finišu sezone poslije nekoliko neshvatljivih kikseva.

Međutim, što će se dogoditi ukoliko Setien s Barcelonom ne osvoji Ligu prvaka? Vrlo je izgledno da će otići, a tada se otvara prostor za povratak legende u klub, iako, naravno, ima i drugih kandidata. Koliko je zapravo Barcelona, koja je u završnici prvenstva, osim u posljednjoj i rezultatski nebitnoj utakmici, pokazala vrlo lošu formu, daleko od najvećeg klupskog trofeja na svijetu? Dovoljno je spomenuti da bi katalonski klub ukoliko izbaci Napoli, a nije daleko od toga s obzirom na rezultat prvog susreta u osmini finala, trebao u četvrtfinalu igrati protiv moćnog njemačkog Bayerna, koji drugi dio sezone igra u sjajnoj formi i koji je ponovno uvjerljivo pokorio Bundesligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi smatraju da ovakva Barcelona, u ovom stanju, ne može pobijediti goropadni Bayern, no, nogomet je zanimljiv ponajviše zbog činjenice da se događaju stvari, i to ne toliko rijetko, u koje malo tko naizgled vjeruje. Presudnu će ulogu, kako pišu neki španjolski mediji, ipak u završnici morati odigrati Setien, koji jednostavno mora smiriti nezadovoljstvo glavnih zvijezda, Messija i Luisa Suareza, a to je ipak najteži zadatak.  Da bi pobijedila i eliminirala Bayern Barcelona ponajprije mora pobijediti sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.