Aleksandar Petrović otkriva što je nakon Draženove smrti pronašao u bratovom novčaniku

Foto: fah

Aleksandar Petrović, brat Dražena Petrovića, u razgovoru za Večernji list otkrio je dosad nepoznate detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houstonov trener hrvatskih korijena Rudy Tomjanovich više puta je kazao da je to ljeto, uoči dva NBA naslova u nizu njegove momčadi, htio dovesti Dražena.

“Dražen je u svojoj rekordnoj NBA utakmici Houstonu zabio 44 koša i Rudy je bio svjestan što mu Dražen može donijeti. Uostalom, nakon nesreće, ja sam u Draženovu novčaniku pronašao papirić na kojem su pisala imena četiriju klubova: Knicksi, Netsi, Rocketsi i Panathinaikos”, kaže Petrović.

Nažalost, nikad nismo saznali što bi bio Draženov izbor jer, na njemačkoj cesti, 7. lipnja 1993., zbila se ta fatalna prometna nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S obzirom na to kako je živio i da je iza njega bila najbolja sezona u karijeri, ja sam uvjeren da su pred njim bile njegove najbolje godine. Nažalost, nikad nismo saznali dokle bi ga to dovelo”, kaže.

Priča ide do vječnog pitanja koja si postavljaju domaći košarkaški fanovi. Tko je od trojice genijalaca bio najbolji – Dražen Petrović, Krešimir Ćosić ili Toni Kukoč?

“Ja se nikad ne bih odlučio pokrenuti takvu anketu samo na razini dojma a da ne postavim jasne kriterije. Bez obzira na to što je Dražen pobijedio za jedan bod, po meni je ta anketa izazvala previše prijepora u ionako teškom trenutku za hrvatsku košarku. Ako niste prije bili svjesni Draženove veličine, postanete to ako pogledate kako je igrao protiv Jordana ili kako je odigrao cijelu tu svoju posljednju NBA sezonu”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.