Alen Halilović ipak ostaje u Milanu: ‘Nitko ništa ne zna o navodno mogućoj posudbi hrvatskog igrača’

Mundo Deportivo
Foto: fah

Mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović nastojat će se izboriti za mjesto u momčadi Milana, talijanskog prvoligaša u koji je stigao prošli mjesec i kojeg ne razmišlja o napustiti, a Milan je priopćio da vijest o njegovom odlasku na posudbu nije točna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu navečer su novine Mundo Deportivo, sa sjedištem u Barceloni, izvijestile kako je katalonskim klubovima Espanyolu i Gironi ponuđena posudba 22-godišnjeg ofenzivnog veznog igrača.

“Koliko ja znam to nije točno. Nemam daljnjeg komentara“, rekao je u četvrtak Milanov glasnogovornik Fabio Guadagnini za Hinu.

Milan je prije pet dana doveo iz Villarreala 23-godišnjeg Samua Castilleja, Španjolca koji, baš poput Halilovića, igra lijevom nogom i koji se najugodnije osjeća ne desnom krilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga osoba u Milanu, također upoznata sa situacijom, rekla je da Halilović ne razmišlja o napuštanju kluba.

“Trener Gennaro Gattuso je zadovoljan. Mislim da ovo s Espanyolom i Gironom nije istina”, rekla je osoba koja je željela ostati anonimna.

Gironin glasnogovornik Xavi Fabrega i Espanyolov glasnogovornik Rafa Ramos nisu odgovorili na upit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilović može igrati na oba krila i polušpicu, a u Španjolskoj je ostavio trag igrajući za Sporting Gijon te prošle sezone i za Las Palmas. U Milan je stigao nakon što mu je istekao ugovor s njemačkim drugoligašem HSV-om, iz kojega je došao na posudbu u Las Palmas. Ljetos je debitirao za Milan u pobjedi od 1-0 nad Barcelonom, svojim nekadašnjim klubom, u pripremnoj utakmici u Sjedinjenim Američkim Državama.

Milan je prošle sezone završio na šestom mjestu u talijanskom prvenstvu i izborio mjesto u Europskoj ligi. Utakmica prvog kola talijanskog prvenstva protiv Genove je odgođena zbog nesreće u tom susjednom gradu na sjeveru zemlje. U subotu će Milan gostovati kod Napolija, prošle sezone drugoplasirane ekipe. Halilović se priprema za utakmicu te nije bio dostupan za izjavu.

U Španjolskoj, istovremeno, nema novih vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osim informacije koju je objavio Mundo Deportivo ovdje nitko ništa ne zna o navodno mogućoj posudbi Halilovića”, kaže Alejandro Segura, novinar Radio Marce koji izvještava o Gironi.

“On je igrač koji bi se odlično uklopio u ono što treba Gironi. Klub mora dovesti pojačanja te joj trebaju jedan krilni igrač, jedan vezni te jedan bek”, dodaje.

Girona je u prvom kolu odigrala doma 0-0 s novim prvoligašem Valladolidom. Prošle sezone je ušla u prvu ligu te zauzela solidno deseto mjesto, pobijedivši među ostalima i europskog prvaka Real Madrid s 2-1. U nedjelju na tamošnji stadion Montilivi dolazi upravo Real Madrid.

Espanyol je, pak, prošle sezone završio na mjestu ispod Girone, a u prvom kolu je odigrao 1-1 kod Celte Vigo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti ondje izvjestitelji ne znaju o mogućem dolasku Halilovića.

“Ne znam ništa, no ne vjerujem da će doći u Espanyol. Klub nema novca za skupa pojačanja, a traži napadača i lijevo krilo”, rekao je tamošnji dopisnik radijske postaje Cadena SER.

Tržište u Španjolskoj zatvara se za osam dana, 31. kolovoza. Do tog datuma španjolski klubovi mogu dovoditi nove igrače, dok talijanski to više ne mogu, jer je u Italiji završio prijelazni rok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.