Analiza derbija: Nikoličius je ispucao sve kredite, sad sve ovisi o Jakobušiću

Foto: fah

Nogometaši Dinama na rasprodanom i vjetrovitom Poljudu stigli su do vrijedne 1-0 pobjede protiv Hajduka. Time su Modri preskočili Bijele na drugoj prvenstvenoj poziciji, a već u srijedu slijedi novi derbi, borba za finale SuperSport Hrvatskoga kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Od derbija se mnogo očekivalo, da će Hajduk dobiti i krenuti u završni juriš na naslov prvaka. To je zaista bilo šokantno. Zaslužena pobjeda Dinama zahvaljujući izvrsnom golu Petkovića. Naravno da se sada svi prozivaju, a jedini koji pate su navijači. Ispunili su Poljud, ambijent je bio fantastičan, no podrška je ostala bez efekta na terenu jer gledaoci ne zabijaju golove. Igra Hajduka je slaba i to je kritična situacija u kojoj se dugo govori. Pod povećalom je došao i Marko Livaja, koji je igrao pod injekcijama, trudio se i borio, ali nije bio onaj Marko Livaja koji je od dolaska u Split napravio fantastičan skok Hajduku. Hajduk ne mora biti prvak, ali mora se boriti za naslov prvaka. Gubitak trke nije toliko važan koliko je bitna budućnost Hajduka, ovog igračkog kadra i trenera za sljedeće prvenstvo i Europu. Hajduku, reći ću ružnu riječ, prijeti rasulo. Sad sve ovisi o Jakobušiću što će odlučiti, rekao je Zdravko Reić u Studiju 4.

Prvo je to slavlje zagrebačke momčadi u gostima kod ljutog rivala nakon rujna 2020. godine.

– Derbi je pokazao koliko Dinamo ima kvalitetan igrački kadar. Trenutačno nijedan igrač Hajduka ne može konkurirati za prvu momčad Dinama. Još kad se vidi koga još Dinamo ima u rezervi, na klupi… Ima toliko kvalitetan igrački kadar da je zapravo šokantno da nema 8 ili 9 bodova više od Hajduka. Hajduk je u proljetnom dijelu dopustio da jugo raznese bodove najskupljoj momčadi koju imaju nakon desetljeća, dali su je početniku u ruke. I onda Dinamo jednim udarcem u okvir gola odnese sva tri boda. Teško je ono što Hajduk igra nazvati igrom. Alarm je bio poraz od Rijeke kojim je otvoreno proljeće i već se tada vidjelo da momčad ne funkcionira, smatra Mario Zorko.

U devet odigranih utakmica u nastavku Hajduk je čak tri izgubio na svom Poljudu pred svojim fanatičnim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da je Zorko pretjerao, to je nastrano i pristrano. Recimo zdravi Livaja bi bio konkurent, Pukštas, Sigur… Kako je Dinamo onda toliko zaostao ako je tako dobar? Jakirović je znalac. Znalac je i Karoglan, no nema iskustva. Na udaru je što je logično jer trenerska pozicija ovisi o semaforu. Trener koji bi došao iza Karoglana imao bi teške ispite. Igrači su upitni. Nikoličius je doveo 26 igrača u Hajduk, od toga malo koristi. Puno poluproizvoda iz nižerazrednih klubova. Osnova svega je što će Jakobušić napraviti. Nikoličius je ispucao sve kredite. Glavni problem Hajduka je u prinovama, to su prinove, ne pojačanja. Kako u četiri dana mobilizirati momčad? To je veliko pitanje, ne samo za Karoglana već i za Jakobušića.

U borbi za naslov Zorko daje prednost Dinamu: – Rijeka igra fantastično, fantastično je vođena, no Dinamo ima kvalitetu, karizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.