Antolić: Posao u Dinamu ponudio mi je Zoran Mamić, a nikad nisam klub poistovjećivao sa Zdravkom

krešimir antolić
Foto: snimka zaslona

Zašto je odlučio srušiti Zdravka Mamića u Dinamu? Tko će ubuduće voditi najtrofejniji nogometni klub u Hrvatskoj? Koliko su nogomet i kriminal bliski? Gost današnje emisije Nedjeljom u 2 je razriješeni član Uprave Dinama Krešimir Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku emisije Antolić se osvrnuo na izbornu skupštinu Dinama koja će se održati u četvrtak. Kaže kako je siguran da će predsjednik Barišić i dalje biti predsjednik i da će biti u mogućnosti formirati svoj novi izvršni odbor.

– Ne znam što je brojao gospodin Zorić. Osobno do 1. ožujka ne prebrojavam više ništa jer sam se, kao što javnost zna, sporazumno razišao. Mislim da će ostati predsjednik Barišić jer sam upravo ja i donio odluku o svom sporazumnom razilasku s Dinamom ne želeći biti alibi onima koji su rekli da oni zapravo nisu za Mamića nego su protiv mene ili onima koji nisu protiv Barišića nego su protiv mene. Mislim da će ta skupština biti poprilično jednostavna jer ako su ti ljudi govorili istinu onda će oni dati podršku Barišiću i njegovom izvršnom odboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Hajduk protiv Lokomotive, Dinamo dočekuje Osijek

O otpremnini

Otkrio je kako njegova otpremnina nije ni blizu iznosu od nekoliko stotina tisuća eura kako se moglo pročitati u pojedinim medijima. Tvrdi kako je imao klasični menadžerski ugovor koji u svom sadržaju ima određen broj plaća u slučaju razilaska. U njegovom slučaju radi se o iznosu oko 100 tisuća eura.

O povjerenicima

Osvrnuo se i na četiri povjerenika koja neće odlučivati na izbornoj skupštini u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Tu odluku je donio izvršni odbor i ja ju podržavam jer je audio snimkom u kojoj Mamić kaže da će on sve platiti, kako oni samo trebaju prikupiti podatke poslana jasna poruka da je cijeli postupak učlanjivanja duboko kompromitiran i očigledno predmet trgovine utjecajem i podmićivanjem tih povjerenika i tih potencijalnih članova. Oni sigurno ne mogu biti validni i ne mogu biti mjerodavni, rekao je Antolić te ustvrdio da se kroz te povjerenike očito htjelo na nezakonit način utjecati na sastav skupštine.

O Šimiću

Potvrdio je i da se još u studenom sastao s Dariom Šimićem i pitao ga želi li biti sportski direktor Dinama. Šimić je na to pristao i bio je spreman odmah započeti s poslom.

– Bez neke pretencioznosti Dario Šimić nije profil sportskog djelatnika koji može zamijeniti ono što sam ja radio do sad. Ja sam se u upravi Dinama bavio stadionskom infrastrukturom, sigurnosti, organizacijom, prodajom ulaznica… , rekao je Antolić, naglašavajući da je vjeruje da će možda i prije skupštine Šimić biti član uprave. Ocjenjuje kako će se uprava trebati pojačati s još kojim operativcem jer je vođenje kluba kompleksan posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Nastavak problema u Dinamu: Povjerenici uputili oštro priopćenje

O braći Mamić

Tvrdi kako je Zdravka i Zorana Mamića upoznao 2011. godine dok je vodio Odjel općeg kriminaliteta PU zagrebačke nakon što je Zdravko Mamić uhićen na utakmici Dinamo- Malmö. Nakon tog incidenta Antolić je uspostavio dobar odnos sa Zoranom Mamićem koji mu je u prosincu 2012. i ponudio posao u Dinamu kako bi im pojačao sustav sigurnosti. U ljeto 2013. godine Antolić je došao u klub.

– Mamić u tom trenutku nije imao nikakve kaznene postupke, a kamoli presude. Ja sam prepoznao priliku za dolazak u realni sektor, u Dinamo kojeg cijeli život volim, raditi posao kojeg znam raditi. Nisam došao tamo biti dio uprave i svakodnevno raditi s Mamićem, tvrdi.

Tvrdi kako mu se “nikad nije sviđao Mamićev način komunikacije”, ali on nikad “nije ni Dinamo poistovjećivao s Mamićem zbog čega nije vidio razlog za ne dolazak u Dinamo”.

– Nisam došao raditi za Zdravka Mamića. Došao sam raditi za Dinamo. Dinamo niti tada, niti sada nije bio jednako Zdravko Mamić. Niti će ikad biti. Došao sam raditi svoj posao- poslove sigurnosti. Nisam se bavio s njim, niti sam svaki dan razgovarao s njim o dijelu posla koji je on radio. Ja sam se bavio sigurnošću, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.