Hajduk protiv Lokomotive, Dinamo dočekuje Osijek

hajduk
Foto: fah

Ove nedjelje na rasporedu su dvije utakmice 24. kola HNL-a. Od 15 sati uz prijenos na HTV2 igraju na Poljudu Hajduk i Lokomotiva, dok će snage od 17.30 na Maksimiru odmjeriti Dinamo i Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Lokomotiva je dobra ekipa, igraju otvoreno, neopterećeno, mladi su i lijepo ih je vidjeti. Igraju za gol više. Mi očekujemo da će tako doći i ovdje, prije svega igrati nogomet, rekao je u najavi utakmice trener Bijelih Ivan Leko.

Dodao je i sljedeće.

– Promijenili smo sustav iz dva razloga, da vratimo vjeru i samopouzdanje igračima da se može dobiti utakmica. Ta odluka je donesena vjerojatno u 15. minuti utakmice u Zagrebu. A je li to najbolja utakmica ovog dijela prvenstva, nije. Naša najbolja partija bila je protiv Šibenika doma, što se tiče kontrole, šansi i ostaloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čabraja: Nadam se da smo se oporavili od Dinama

– Utakmica na Poljudu je četiri dana od četvrtfinalnog Kup dvoboja protiv Dinama, koji je donio veliku mentalnu i fizičku potrošnju. Ja se nadam da se ekipa uspjela regenerirati i da smo ih vratili u život.

Naravno, 120 minuta je puno za odigrati u visokom ritmu, igrači su se potrošili u toj utakmici, ali nadamo se da ćemo u Splitu izgledati dobro.

Split je nogometni grad, vjerojatno će biti dobro ispunjene tribine, što je mojim igračima dodatan poticaj i trebali bi ući kvalitetno u utakmicu, rekao je u najavi trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Protiv nas zaista svi daju svoj maksimum, izvlače zadnje atome snage, moramo biti spremni na to, učiniti sve da budemo na svojoj pravoj razini. Bude li tako, očekujem da ovaj tjedan arhiviramo na pravi način. Naravno, jedino što bi nas zadovoljilo su tri boda, a želio bih da momčad pritom bude na tragu onoga što je bila protiv Hajduka i dobrim dijelom kup utakmice protiv Lokomotive. Osijek je u zadnje vrijeme upao u svojevrsne probleme i upravo tu se krije opasnost po nas. Njihova momčad ima puno veću kvalitetu nego što to pokazuju rezultati u zadnje vrijeme. Dolazak novog trenera sigurno će biti dodatna motivacija za sve u klubu, naročito za igrače, rekao je trener Dinama Ante Čačić, najavljujući ogled s Osijekom.

Perković: Ne slažem se da nemamo što izgubiti

– Imam ideju kako bih želio igrati, nadam se da ima smisla i da će proći. Osijek je Osijek, treba biti svoj, imati svoj način i stil igre, tome težiti u svakoj utakmici. Bez obzira gdje igrao i u kojem sustavu igrao. Do prve utakmice ću imati dva treninga, a mislim da se i u dva treninga neke stvari mogu napraviti. Želja mi je da Osijek bude poznat po svom stilu, po svom načinu igre i po svojoj ideji igre. Osijek mora igrati jednostavan, kvalitetan i napadački nogomet, a svi koji dolaze igrati u Gradski vrt moraju se bojati Osijeka, rekao je novi trener Osijeka Borimir Perković.

Osvrnuo se i na ogled s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U Maksimiru nemamo što za izgubiti? Ne slažem se! U svakoj utakmici možeš nešto izgubiti. Pripremat ćemo se kao za svaku drugu utakmicu, bez obzira je li to Dinamu u Maksimiru ili u Gradskom vrtu, poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.