Arjen Robben završio karijeru: Ovo je bila moja najteža odluka

Foto: fah

Veliki nizozemski nogometaš i bivši reprezentativac, 35-godišnji Arjen Robben, u petak je objavio da završava svoju profesionalnu igračku karijeru u kojoj je posljednjih deset godina proveo u dresu muenchenskog Bayerna s kojim je bio osvajač Lige prvaka 2013. godine i osam naslova prvaka Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bez sumnje, ovo je najteža odluka koju sam morao donijeti u svojoj karijeri. U ovom trenutku sam zdrav i dobro se osjećam, a kao zaljubljenik u mnoge sportove želim takav biti i u budućnosti. Zato prekidam karijeru, ali to je dobra odluka”, napisao je sjajni nizozemski napadač u priopćenju.

Robben je seniorsku karijeru započeo 2000. u Groningenu iz kojeg je nakon dvije sezone prešao u PSV, s kojim je osvojio naslov prvaka Nizozemske (2003.). Nakon dvije sezone u Eindhovenu, prešao je u londonski Chelsea, gdje je ostao do 2007. godine i osvojio dva naslova prvaka Engleske.

Potom je preselio u Real Madrid, gdje je sudjelovao u osvajanju naslova prvaka Španjolske 2008., da bi od 2009. navukao Bayernov dres s brojem 10 koji je zadržao sljedećih deset godina. S ‘Bavarcima’ je sedam puta bio prvak Njemačke, četiri puta osvojio njemački Kup, a 2013. trijumfirao i u Ligi prvaka postigavši pobjednički pogodak za 2-1 u 89. minuti finala protiv Borussije Dortmund, odigranom na Wembleyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 99 postignutih pogodaka u Bundesligi najefikansiji je Nizozemac svih vremena u tom natjecanju.

Za nizozemsku reprezentaciju je odigrao 96 utakmica, a najveći uspjeh doživio je 2010. godine na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, gdje je Nizozemska u finalu poražena od Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.