Armada u akciji: Pronašli migrante osumnjičene za navodni pokušaj otmice i predali ih policiji

Foto: Hooliganz.cz

Veliku pažnju javnosti izazvala je informacija koja se proširila na društvenim mrežama tijekom petka o navodnom pokušaju otmice 15-godišnjaka na području Grobnika. Prema navodima to su učinili migranti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U objavi se navodi kako je nekoliko ljudi pokušalo ga ugurati u neregistrirano kombi vozilo, ali je uspio jednog od njih udariti i pobjeći.

“Nekako je “slučajno” prošao nemili, točnije užasavajući događaj na Grobniku. Migranti su iz neoznačenog kombija zaustavili u ulici Bani petnaestogodišnjeg mladića koji se oko 21h vraća s treninga iz NK Grobničana. Sva sreća pa su naletjeli na tvrdi grobnički kamik u genima momka koji je u trenutku kada su iz kombija izašli migranti, a prvi ga ulovio za rame – puf – jednog migranta opalio, otrgnuo se i kroz šumu bježeći došao kući i spasio živu glavu. Armada je jaka na Grobniku i ti momci itekako čuvaju svoj kraj. Obavijestili su policiju, ali su se sami dali u potragu – pronašli ove luđake – priveli ih interventnoj policiji”, opisao je događaj saborski zastupnik iz redova Mosta, Marin Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga u tijeku

Riječka policija za Fiuman je potvrdila da je zaprimila dojavu u tom događaju te su istaknuli tek kako utvrđuju utemeljenost informacija i provode istragu.

Građani prevođeni Armadom Grobnik u međuvremenu su odlučili da ne žele čekati policiju te su se samoorganizirali i krenuli u potragu za osobama koje sumnjiče za pokušaj otmice.

Tijekom večernjih sati ističu da su ih uspjeli pronaći te su nakon toga pozvali policiju i zadržali ih do njihova dolaska, piše Fiuman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tome je sugrađanima zahvalila i obitelj dječaka kojeg su pokušali oteti: “Ovim putem se još jednom zahvaljujem svima koji su jučer pomogli, a pogotovo svim dobrim ljudima Grobnika i Armadi Grobnik koji su nam vratili vjeru u ljude. Hvala vam od srca u ime naše obitelji. Dokazali smo da se moramo držati zajedno. Čuvajmo našu djecu. Hvala ljudi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.