Atletico obara rekord i dovodi Felixa iz Benfice

epa07628373 Switzerland's Ricardo Rodriguez (L) in action against Portugal's Joao Felix (R) during the UEFA Nations League semi final soccer match between Portugal and Switzerland at Dragao stadium in Porto, Portugal, 05 June 2019. EPA/JOSE COELHO

Mlada portugalska zvijezda Joao Felix (19) korak je do transfera iz Benfice u Atletico Madrid za čak 120 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju portugalskog tiska Atletico će aktivirati otkupnu klauzulu za 19-godišnjeg krilnog napadača i dovesti ga u Madrid kao zamjenu za francuskog napadača Antoinea Griezmanna koji gotovo sigurno napušta klub.

Ukoliko se ovaj transfer realizira bit će to rekordni posao u povijesti ‘Los Colchoneros’. Atletico je do sada najviše platio za francuskog veznjaka Thomasa Lemara koji je iz Monaca stigao u lipnju 2018. za 72 milijuna eura.

Felix je ove sezone zabio 20 golova i upisao 11 asistencija za Benficu koja je osvojila naslov portugalskog prvaka i dogurala do četvrtfinala Europske lige. Na Luzu su ga pokušali zadržati novim, bitno izdašnijim ugovorom u kojem bi odštetna klauzula iznosila 200 milijuna eura, no mladi Portugalac nije želio potpisati produžiti ugovor koji mu traje do 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki interes za njegove usluge pokazali su i Juventus, Manchester United, Manchester City i Borussia Dortmund, ali je ponuda iz Madrida bila najveća.

Njegov transfer vodi Jorge Mendez koji je već odradio transfere Radamela Falcaoa i Jacksona Martineza u Atletico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.