Atmosfera dostojna važnosti utakmice: Prodano 28 000 ulaznica, Maksimir će biti pun, a Vatreni će imati veliku potporu

Foto: fah

Dvadesetak sati prije ”utakmice godine” protiv Grčke na Maksimiru prodano je čak 28 000 ulaznica. Drugim riječima, Vatrene će bodriti krcati Maksimir. Više od 30 000 Hrvata prisustvovat će nogometnom spektaklu i najvećoj utakmici ove godine na hrvatskom tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, radi se o prvoj od dvije utakmice protiv Grčke u sklopu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Drugim riječima, izbornik Zlatko Dalić ima pravo kada tvrdi kako se radi tek o prvom poluvremenu. Uspješniji u dva ogleda, nakon 180 minuta, izborit će plasman na Svjetsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Rusiji.  Utakmica na Maksimiru počinje od 20:45 sati.

Podsjetimo, u prodaju je ukupno pušteno 32.500 ulaznica, ostalo ih je, dakle, još nešto više od četiri tisuće, nema sumnje, planut će ostatak  tijekom sutrašnjeg dana. Nije to jedina dobra vijest.  Meteorolozi  najavljuju vrijeme koje bi moglo ići na ruku Vatrenima, drugim riječima, kiša bi trebala zaobići sutra navečer maksimirski stadion.  Temperature će biti od 6 do 12 °C.

Igrači su oduševljenim velikim redovima ispred maksimirskog stadiona, naime, svjesni su da će ih Hrvati još jednom podržati na putu do još jednog velikog nogometnog natjecanja. Međutim, uz veliki optimizam Vatreni pozivaju na strpljenje te oprez. Važno je pobijediti, no, isto je tako bitno ne primiti pogodak. Pogodak u gostima mogao bi donijeti prevagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvi se redovi ne pamte, tvrde neki mediji, godinama, još tamo od vremena Igora Štimca i utakmice na Maksimiru protiv Srbije. Tada je Srbija pala, bilo je 2:0 za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.