ATP Chengdu: Hrvatski tenisački par Dodig i Pavić osvojio drugi zajednički trofej

Foto: fah

– Hrvatski Davis Cup reprezentativci Ivan Dodig i Mate Pavić u nedjelju su osvojili drugi zajednički ATP naslov, svladavši u finalu turnira u kineskom Chengduu Amerikanca Austina Krajiceka i Indijca Jeevana Nedunchezhiyana sa 6-2, 6-4 za 51 minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije trijumfa u Chengduu, Dodig i Pavić su bili pobjednici prošlogodišnjeg turnira u Hamburgu, a dvaput su gubili u finalu, oba puta na, nažalost, ugašenom Zagreb Indoorsu, 2012. i 2013. godine.

U prvom setu finala u Chengduu hrvatski je par slomio servise suparnika u trećem i petom gemu, a jedini krizni trenutak u meču za Dodiga i Pavića bio je četvrti gem drugog seta, u kojem su bili suočeni s 0-40, ali su osvojili sljedeća četiri poena i izjednačili na 2-2. Odlučujući ‘break’ za pobjedu u dva seta napravili su kod rezultata 3-3, a tri gema poslije realizirali su prvu meč-loptu.

Za Pavića je to bilo već 30. finale, a deveto u ovoj sezoni, dok je Dodig po 25. put igrao za ATP trofej u konkurenciji parova, treći put u 2018. godini. Splićanin je osvojio svoj 13. naslov, a Međugorac je po 11. put postao pobjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Chengdu, parovi – finale

IVAN DODIG / MATE PAVIĆ (HRV/1) – Austin Krajicek / Jeevan Nedunchezhiyan (SAD-Ind) 6-2, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.